På årets første Kulturkafè er det Torbjørn Dyrud som besøker PULS-Ditt værested. Han er musiker, tekstforfatter og komponist. Han lever med en alvorlig kreftdiagnose, og høsten 2022 publiserte han podkasten «Mer enn hjerne». Nå har han laget foredrag om bakgrunnen for podkasten. Han snakker om det som har blitt hans mentale nødutgang. Torsdag 7. september kl.18.00 hører du foredraget på PULS-Ditt værested, Frelsesarmeen Gjøvik.

Podkasten om bevissthetens opphav og opplevelsen av livet nær døden har åpnet dører inn til en virkelighet få snakker om. «Mer enn hjerne» gikk rett inn på lyttertoppen. I presentasjon av første episode skriver han:

«Det er sommeren 2020, og åkrene hjemme på Toten står grønne. Alt rundt meg er i blomstring, men det summende, frodige livet overskygges helt av mine egne mørke tanker om døden. Jeg har en alvorlig sykdom, og beskjeden jeg fikk for to dager siden, var ikke den beskjeden jeg håpet å få. Men, det jeg ikke vet, er at dette mørket vil lede meg til en oppdagelse som skal forandre alt, og dèt skal jeg fortelle om nå.»

Torbjørn Dyrud er vant til å være på scene, det er det han lever av og for, og torsdag 7/9 skal han snakke, og spille, om livet. I foredraget forteller han om hvordan nær døden-opplevelser og andre ubegripelige fenomen fortsatt inspirerer og bærer han.

Dette er en kveld som er interessant og meningsfull for mange. Inviter med deg noen, og se frem til en kveld med gode ord og toner. Puls-Ditt værested ønsker at dette foredraget skal være tilgjengelig for alle, så som alltid er Kulturkafèen gratis, men du oppfordres til å vippse etter evne. Unn deg en ettermiddag med skattejakt på Fretex, middag på PULS-Ditt værested og en kveld til undring og ettertanke før du drar hjem.