Men jazzklubben var ikke død

SMOKING OG SWING: Karene i The Real Thing er nok en gang klare for en tur til jazzklubben på Gjøvik.

SMOKING OG SWING: Karene i The Real Thing er nok en gang klare for en tur til jazzklubben på Gjøvik. Foto:

Selv om koronaen gjør sitt ytterste for å spenne bein på musikere og arrangører, er Tuneinto Gjøvik Jazzklubb i full sving med høst- og vintersesongen: – Vi er stolte av å kunne presentere et meget godt og variert program og vi gjør alt for å holde samme standard og plan som tidligere, sier klubben entusiastisk.

DEL

Selv i disse unntakstider kan jazzklubben skilte med et spennende program som burde tilfredsstille den meste kresne jazzlytter. Med programmet ute og billettene klare i luka, kan det se ut som det er business as usual for entusiastene i Tuneinto Gjøvik jazzklubb.

Men noe er annerledes, noe klubben gjør rede for på sine hjemmesider: «En forskjell fra tidligere er at det inntil videre bare er tillatt med inntil 70 publikummere på konsertene, så det kan jo kanskje være lurt å være kjapt ute når billetter legges ut», skriver klubben som legger til at skulle pågangen bli ekstra stor kan det også være aktuelt å spille to konserter på samme kveld.

Jazzsanser

I løpet av sesongen varter jazzklubben opp med noe lokalt, noe nytt, noen kjenninger, noen helt i toppsjiktet, julekonsert og selvsagt den tradisjonelle Luciajazzen. Så hva skjer i løpet av høsten og vinteren i jazzklubbens mørke?

Trompetisten Erik Thormod Halvorsen kommer til jazzklubben 17. september med sitt Social Call-prosjekt som spiller publikumsvennlig musikk basert på mainstreamjazz og jazz i swing/bebop tradisjonen. Gjengen varter opp med både standardlåter og egne komposisjoner, så her bør det bli en kveld der de aller fleste får sine jazzsanser aktivert.

Bassisten Jo Skaansar er neste musiker ut 1. oktober. Han har med seg Ine Hoem (vokal), Helge Lien (piano) og Håkon Mjåset Johansen (trommer) og byr på en kveld der jazz og lyrikk går hånd i hånd.

Kind of blue

For 60 år siden ble tidenes mestselgende og legendariske jazzalbum utgitt, nemlig Miles Davis' «Kind of Blue». Torsdag 15. oktober feirer en av Norges mest velkjente jazzmusikere og trompetist, Mathias Eick, både plata og Miles Davis gjennom en ny tolkning og framføring av musikken. Musikk som enhver jazzlytter har et forhold til.

Gitaristen Hans Mathisen er på plass med et stjernelag av musikere 29. oktober. I lagoppstillingen finner vi navn som Bendik Hofseth, Audun Kleive og Per Mathisen og så må vi ikke glemme at de smokingkledde og hardtarbeidende herrene i The Real Thing med Sigrid Brennhaug klare til å swinge jula inn 18. november.

Trompeter

Flere trompetister kommer til jazzklubben når Hildegunn Øiseth sammen med sin kvartett besøker Friscena 26. november. Hun har en lang fartstid i Bohuslän Big Band som hun turnerte med hele 90-tallet, samtidig som hun utviklet sitt eget uttrykk ved hjelp av elektroniske effekter.

Lokale jazzere er i aksjon når orgellegenden Jimmy Smith skal hedres 3. desember. Jazzy Cats består av Roy Nikolaisen (trompet), Gard Ødegårdstuen (Hammond B3), Per Grefsrud (bass) og Håkon Paulsberg (trommer) og legger sin i ære i hylle den klassiske orgeljazzen, samtidig som de kaster mer enn et blikk på det skandinaviske uttrykket. Som vanlig rundes jazzklubbsesongen av med Luciajazzen i Tingbygningen på Hunn 3. desember.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags