Melkeprodusent i Etnedal fikk hederspris

Turid og Roger Byfuglien er tildelt sølvtina av Tine.

DEL

Det skjedde tirsdag i forkant av årsmøtet til Tine.

Ifølge en pressemelding fra Tine måles kvaliteten på melka hver eneste dag, og den beste melka kategoriseres som «elitemelk».

– Melka blir blant annet analysert for celletall som forteller om jurhelsa, bakterienivå som forteller om hygienisk standard og frie fettsyrer som forteller om smaken på melka. Melka må selvsagt være fri for medisinrester og dette blir kontrollert ved hver eneste melkehenting. Bønder som klarer å levere elitemelk hver eneste dag i 15 år, blir hedret med Sølvtina, opplyser Tine i pressemeldingen.

TINEs styreleder Trond Reierstad og konsernsjef Gunnar Hovland stod for utdelinga på Lillestrøm. Elitemelk er den høyeste kvalitetsmerkingen norske melkebønder kan få for melka, og nesten 5 500 dager med god fjøsdrift må til for å kunne motta den eksklusive tina i sølv.

– Høy kvalitet er det beste konkurransefortrinnet norsk melkeproduksjon har i konkurransen med utenlandske aktører. I løpet av de siste årene har andelen elitemelk økt jevnt. Det betyr at norske forbrukere får melk i verdensklasse, uttaler Trond Reierstad.

Målet med hedersprisen er å påskjønne dyktige melkeprodusenter og øke interessen for godt fjøsstell, god gårdsdrift og lever av melk med særdeles god kvalitet.

Sølvtina har vært delt ut hvert år siden 1994. I år mottok 103 melkebønder Sølvtina.

Artikkeltags