Gå til sidens hovedinnhold

Meg, meg, meg ...

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Meg, meg, meg, ser ut til å være dagens parole.
Jeg er så heldig å bo i landets indrefilet – Toten. På vår eiendom har vi mange turstier, disse går gjennom inngjerdede områder. Disse områdene blir i perioder brukt som beite og ellers for trening av våre hunder. Vi har prøvd å legge til rette for alle gående med grinder som lett lar seg åpne og lukke. Hadde jo vært enklere for oss å bruke «klyvele»som mange velger. Vi opplever at folk ikke lukker grinder, hekter av grinder og river ned portstolper. Selvsagt kan vi bidra med en rask innføring av åpning/lukking av grinder, men er redd det er et tungt materie å jobbe med. Dersom disse egoene fortsetter sine handlinger vil vi se oss tvunget til å gå over til «klyvele» med de ulempene det medfører for alle.
Langs disse turstiene går det gjerder som må vedlikeholdes. Under dette oppdaget vi fem-seks poser hengende på gjerdet, innhold – hundemøkk. Det må da gå an å ta med møkka hjem i egen søppel. Mye bedre å vippe møkka ut av stien enn å henge den i plast på gjerdet /legge den i andres søppel.
På eiendommen har vi et flott sted ved tjernet. Mange har er enige i det. Her er det jo en del som tenner bål, men fem-seks bålplasser skulle vel ikke være nødvendig (ved finnes jo i skogen i nærheten) Vi prøvde å få til én bålplass, laget en fin en med masse stein, neste dag fant vi all stein kastet i vannet. I dag har vi jo disse «fine» engangsgrillene. Svineri.
Disse ligger igjen sammen med annet søppel. De mest iherdige kaster de i badevannet. Søppel skal selvsagt legges igjen. Noen rydder opp etter disse egoene, takk.
Disse turstiene som er nevnt tidligere har fått nye brukere – syklistene. Her kommer vi, unna vei.
Dette godtar jeg ikke. Det tryggeste sted for syklister ser ut til å være sykkelvegen mellom Reinsvoll og Raufoss. Her sykler vi i vegen, dess mer reklame på bekledningen, jo større plass i vegen. Hvorfor bygge gang og sykkelveger når syklistene allerede har sin veg?
Disse som tror at allemannsretten gir alle rett til å ta seg til rette, ergrer, irriterer og gjør meg fly forbanna.
Dagens parole blant altfor mange: først meg selv, så meg selv. Håper dere leser dette og tar det etterretning.
Litt omskrevet fra en kjent engelskmann, Aldri har så få gjort så mye negativt for så mange.
Følg med godtfolk, i neste bolken skal vi se på hvordan byråkratene og politikerne forsøker å avfolke «utkantene» i Vestre Toten
PS. Nå skal jeg ergre meg over dårlige dommere i landskampen mot Nord Irland.

Kommentarer til denne saken