Gå til sidens hovedinnhold

Med ordføreren for sjukehuset på Reinsvoll

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I dag er det Høyre-minister Høie som fronter kampen for å gjøre sjukehus og helsebehandling til butikk. Målet er å spare på offentlige utgifter og tilrettelegge for private aktører. Det offentlige helsevesenet – og velferdsstaten i sin helhet – er under angrep. Velfungerende lokale sjukehus skal forkrøples, eller legges ned og den totale sengekapasiteten skal drastisk reduseres. Hele pakka sukres med forestillinga om et «nytt og moderne» sjukehus ved Mjøsbrua. Som om det skulle erstatte de nedlagte sengeplassene og dermed redusere katastrofen! Noen ser det framtidige milliardsluket ved Mjøsbrua som sandkasse for de mest ambisiøse fagfolka.

Vår unge ordfører i Vestre Toten er spenstig nok til å stille seg i spissen for motbevegelsen: For bevaring av det psykiatriske fagmiljøet, arbeidsplassene og det beroligende landskapet rundt sjukehuset på Reinsvoll. Ordførerens initiativ er glimrende. Kjempefint! Og beundringsverdig dristig. Mannen går for saken. Han trosser ordførere og partifeller i regionen som antyder at han «bare» er opptatt av arbeidsplassene i sin egen kommune. Disse partifellene er først og fremst lojale til sin egen partiledelse, de som faktisk startet den bevegelsen som Høyres Bent Høie nå leder an i.

Takk og pris at det også i vår tid kan dukke opp en Arbeiderpartileder, som 1) kommer fra fabrikkgolvet sjøl og 2) har mot og energi nok til å velge arbeid mot kapital i sin posisjon som ordfører. Det gjør meg til en stolt representant for industrikommunen Vestre Toten.

Kommentarer til denne saken