Gå til sidens hovedinnhold

Med konserter, musikk og aktiviteter feirer vi Gjøvik trygt sammen også i 2020

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I en krisetid hvor vinteren og våren i stor grad var preget av pandemi, smittevern, restriksjoner, avstand, håndvask og spritlukt ble dagligdags så det mørkt ut for hyggelige konsertopplevelser. I hele vinter og vår har krisepakker, ledighetstall, karantene, isolering, smittefare, sykdom og død preget nyhetsrapporteringen i landets medier, nasjonale som regionale og lokale.

For politisk ledelse i Gjøvik har det derfor vært viktig å bidra til at befolkningen får noen positive fellesopplevelser. Derfor bevilget vi penger til Drive-in kino, konserter og gudstjeneste i påsken når hele samfunnet var nedstengt. Det ga innbyggere noe positivt å samles om, det gjorde at vi kunne si ja til et arrangement i en tid det var forbudt med alle arrangement vi kjente fra før og for en staket stund kunne vi le, nyte og glede oss sammen.

Selv om sommeren har gitt mulighet til å åpne mer opp har begrensningene vært mange. De siste årene har vi ved studentenes ankomst i august invitert til stor, gratis festhelg for innbyggere og studenter. Byen har denne helgen hatt utallige konserter og arrangementer. Vi har gjennom denne byfesten ønsket å vise studentene at vi gleder oss over at de velger Gjøvik. Samtidig som vi har gitt egne innbyggere en anledning til sammen med studentene å oppleve noe av det beste vi har å by på hva musikk og kultur angår.

I år forsto vi tidlig at årets byfesthelg måtte omgjøres. Det var ikke mulig å se for seg at vi med fare for smitte og sykdom kunne invitere alle fritt til å oppsøke byen vår på samme måte som tidligere byfester. Den enkle øvelsen ville være å avlyse hele arrangementet med begrunnelse i de rådene smittevernreglene. Men vi valgte annerledes. Vi mente at nettopp kultur, musikk og positive opplevelser levert i en trygg ramme aldri har vært viktigere. Derfor prioriterte vi også i år å bruke penger på en slik festmarkering.

Istedenfor en konsentrert helg med en stor konsertkveld på Jernbanetorget, ble oppgaven for programkomiteen å legge arrangementene utover i tid, bruke våre egne, lokale artister og aktiviteter i en ramme med smittevern og trygghet for publikum. Og med et utvalg av lokale artister som ruver blant både nasjonale og internasjonale stjerner, ulike aktiviteter og friluftsgudstjeneste på programmet var både kvalitet og bredde godt ivaretatt.

På vegne av politisk ledelse ønsker vi publikum velkommen, arrangørene lykke til og ser frem til en høst med trygge og gode opplevelser for oss alle.

Dette er et leserinnlegg. Innlegget er skrevet av eksterne bidragsytere og gir uttrykk for skribentenes meninger.

Kommentarer til denne saken