Mathilde ble nummer 21 på fredagens ti kilometer fellesstart i skøyting i Oberstdorf. Hun var drøye 40 sekunder bak vinneren Jessica Diggins. Det er den beste plasseringen hun har i verdenscupen i distanserenn.

Fornøyd

- Jeg er egentlig fornøyd. Det er nok det beste distanserennet jeg har gått hvis vi ser på plassering og avstand til de beste, sa gjøvikjenta.

Før hun la til med et smil;

- Det var i hvertfall mye bedre enn i distanserennet i Lenzerheide.

Rennet i den tyske VM-byen fra i fjor var en ny bekreftelse på at gjøvikjenta har tatt store steg denne sesongen. Hun har tatt steget helt opp i verdenstoppen på skøytesprint på slutten av 2021. På distanserenn har avstanden vært langt større enn den var nyttårsaften.

- Jeg mangler en del treningstimer og erfaring for å henge med de beste helt inn på distanserenn. På sikt håper jeg å nærme meg, men foreløpig har jeg mest fokus på sprint, sa jenta som trolig er klar for OL i Beijing.

Klassisk lørdag

Hun avsluttet det gamle året med en supersprint i Sveits i skøyting. Der sikret hun seg OL-billetten. 2022 starter hun med å gå klassisk sprint i Oberstdorf.

- Det blir gøy med sprint igjen. I utgangspunktet er jeg vel litt bedre i skøytesprint enn i klassisk, men formen kjennes bra og jeg håper å kunne gjøre det bra i klassisk også, sa Mathilde Skjærdalen Myhrvold.

Diggins vant

Jessica Diggins vant spurten mot Frida Karlsson og vant kvinnenes fellesstart i Tour de Ski. Amerikaneren tok sin annen etappeseier og overtok ledertrøya.

Karlsson måtte over ende tidlig på fredagens 10 kilometer og igjen i en av de siste bakkene, begge ganger etter nærkontakt med Tatjana Sorina, men hun kom tilbake og så ut til å koble seiersgrepet. Inn på oppløpet viste Diggins seg som den sterkeste og seiret med et halvt sekund. Sorina gikk inn til tredjeplassen, mens Heidi Weng ble nummer fem. Hun var slått med 2,6 sekund.

– Jeg skulle nok ikke dratt en meter i dag, for det var jeg ikke god nok til. Det var mye lettere å ligge bak der, sa Weng til Viaplay.

– De som endte foran var bedre enn meg. Jeg merket at jeg ikke hadde noe å svare med da spurten gikk, og jeg er kjempefornøyd med at jeg hang med såpass bra. Ebba (Andersson, 4.-plass) og Jessica var nok de beste i dag, de dro så mye.

Middels av mange

Fra 10.-plass kom fem norske løpere på rekke og rad. Anne Kjersti Kalvå ble nummer 10, Helene Marie Fossesholm 11, Ragnhild Haga 12 (tross et tidlig stavbrudd), Tiril Udnes Weng 13 og Lotta Udnes Weng 14.

Mathilde Myhrvold ble nummer 21, Silje Theodorsen 26, Anna Svendsen 48 og Ane Appelkvist Stenseth 66.

Sammenlagt leder Diggins 13 sekunder foran Kerttu Niskanen og 14 foran Natalia Neprjajeva. Tiril Udnes Weng er beste norske i Tour-sammendraget med 8.-plass, 45 sekunder bak lederen.