Mathilde Skjærdalen Myhrvold havnet på 25. plass i lørdagens åpningsrenn i klassisk og ble nummer 18 i søndagens skøyterenn. Likevel er hun trolig klar for kommende helgs verdenscupstart i Ruka.

– Jeg er ikke helt fornøyd. Det var litt seigt og jeg merket det var et lite sjokk for kroppen å gå renn igjen. Vi får satse på at det var en bra gjennomkjøring til i morgen. Jeg har litt mer tro på at jeg skal gå bedre i «skate» enn klassisk, sa Skjærdalen Myhrvold, etter lørdagens klassiske renn.

Få skiøkter

Hun kom til Beitostølen med kun seks skiøkter i beina og i likhet med de øvrige på elitelaget var helgen en «komme-i-gang-helg». For løpere utenfor landslaget var det annerledes. Mange av dem har spisset form og forberedt seg langt bedre for rennene på Beitostølen. Ettersom det var manges mulighet til å komme til verdenscupstarten.

Søndagens skøyterenn var et klart steg i riktig retning for gjøvikjenta.

– Jeg disponerte nok løpet litt bedre i dag, og hadde litt mer å gå på utover i løpet. Det var en grei gjennomkjøring, sa Skjærdalen Myhrvold.

Trolig Ruka

Sprint er foreløpig gjøvikjentas beste øvelse. Derfor var det litt surt for henne at fredagens skøytesprint ble avlyst. Mye tyder likevel på at hun er på laget som reiser til Finland denne uka. Der er det ingen minitour neste helg, men sprint fredag og distanserenn lørdag og søndag.

– Laget er ikke offentliggjort enda. Vi får se, sa Mathilde og smilte lurt i pressesonen etter søndagens renn.

Landslagstrener Ole Morten Iversen har tidligere sagt at eliteløperne har Ruka som første mål og at de ikke trenger være på topp på Beitostølen. Ettersom det er en ren sprintdistanse, og Skjærdalen Myhrvold har vist tidligere at hun er blant de seks beste sprinterne i landet, så taler veldig mye for at hun står på startstreken i de finske skoger fredag. Selv om sprinten i Ruka går i klassisk stil. I OL er sprinten i skøyting.

Øvrige lokale

Maren Wangensteen fra Øystre Slidre ble nummer 27. Tuva Bakkemo fra Gjøvik skiklubb ble nummer 39, Susann Sagstuen fra Gjøvik skiklubb 40, Karen Amalie Nordseth fra Snertingdal nummer 49, Thea Snortheimsmoen fra Vestre Slidre nummer 56 og Ronja Håkenstad Evertsen fra Øysre Slidre nummer 66 i søndagens skøyterenn som Tjerese Johaug vant på suverent vis. Foran Heidi Weng og Ragnhild Haga.