Norges Skiforbund hadde pres­se­kon­fe­ran­se tirs­dag kl. 11.00. Der ble lang­renns­lands­lage­ne pre­sen­tert.

Det knyt­tet seg stor spen­ning til hvem som nå er tatt ut – spe­si­elt et­ter at både Finn Hå­gen Krogh og Ragn­hild Haga har gått ut og av­slørt at de er vra­ket.

Det ble klart at elitelaget for kvinner vil bestå av to kvinnelige langrennsløpere fra Gjøvik; Ingvild Flugstad Østberg og nykommeren Mathilde Myhrvold.

Landslagstrener Ole Morten Iversen, som har tatt ut to nye løpere på et felles elitelag for kvinner, hadde følgende kommentar til uttaket av Vind-jenta Mathilde:

Stort å få beskjeden

– Hun er en ung og veldig lovende sprinter, først og fremst. Hun var reserve i VM-troppen sist vinter og har en spisskompetanse som vi som lag vil få stor nytte av.

Mathilde selv var med på pressekonferansen og hadde følgende kommentar til uttaket:

– Det var stort å få beskjeden om jeg var tatt ut på elitelaget. Nå gleder jeg meg masse til å være med gjengen og lære mye av de andre jentene og trenerne.

Ikke i tvil

Om Ingvild Flugstad Østberg og hennes tilstand sa Iversen:

– Det ser såpass bra ut med Ingvild at vi ikke var i tvil om hun skulle ha en plass på årets lag. Ting har tatt lengre tid for Ingvild enn vi hadde regnet med. Det er fortsatt risiko for nye skader, og hun vil ikke være med for fullt i oppstarten. Hvor lang tid det vil ta, har jeg ikke noe godt svar på, men jeg regner med at Ingvild er med på det meste etter sommerferien og at hun er med i OL-troppen og vil kjempe om medaljer i Beijing.

På juniorlandslaget har Anna Heggen fått fornyet tillit. Ny på laget er Tuva Anine Brusveen-Jensen, som har far fra Gjøvik.

Også Ansgar Evensen fra Vind har fått fornyet tillit på rekruttlandslaget. Derimot er Marte Mæhlum Johansen fra Østre Toten Skilag ute fra dette laget.

Her er alle landslagene

Juniorlandslaget: Anna Heggen, Maria Hartz Melling, Emma Kirkeberg Mørk, Ingerid Vadder, Tuva Anine Brusveen-Jensen, Marte Mikkelsplass, Nikolai Elde Holmboe, Aleksander Elde Holmboe, Johan Lien Nordeng, Johannes Flaaten, Preben Horven, Mathias Holbæk

Rekruttlandslaget: Julie Myhre, Hedda Østberg Amundsen, Margrethe Bergane, Kristin Austgulen Fosnes, Marte Skaanes, Synne Arnesen, Martin Kirkeberg Mørk, Jan Thomas Jensen, John Rolf Skame Hope, Ansgar Evensen, Håvard Moseby, Iver Tildheim Andersen

Menn elite allround: Hans Christer Holund, Emil Iversen, Sjur Røthe, Simen Hegstad Krüger, Martin Løwstrøm Nyenget, Harald Østberg Amundsen

Menn elite sprint: Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes, Pål Golberg, Håvard Solås Taugbøl, Sindre Bjørnestad Skar

Kvinner elite: Therese Johaug, Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng, Mathilde Myhrvold, Maiken Caspersen Falla, Helene Marie Fossesholm, Anna Svendsen, Ane Appelkvist Stenseth, Anne Kjersti Kalvaa