En jevn sesong uten de aller største høydepunktene var nok til å overbevise langrennsledelsen om at Mathilde Myhrvold var verdt å satse på på aller øverste nivå.

Vind-løperen – som tok en litt uventet NM-bronse i sprint i 2020 – vant ingen renn sist sesong, men var til gjengjeld stabil som et sveitsisk urverk.

– Ja, jevnheten var nok det jeg er mest fornøyd med. Jeg fikk prøve meg mot de beste i verdenscupen, og føler at jeg ikke helt fikk ut det jeg var god for.

Mathilde tok verdenscuppoeng både i sprint og distanserenn og fikk tur til VM i Oberstdorf. Der ble 23-åringen ikke uventet ubenyttet reserve.

Skyfri himmel

Skisamlingen på Sognefjellet den siste uka har vært begunstiget med sol fra skyfri himmel og nesten sommerlige temperaturer. Mathilde synes det har gått greit å komme inn på elitelaget.

– Ja, de har sørget for at jeg føler meg en del av gjengen. Det er selvsagt gøy og veldig lærerikt å være på lag med de store stjernene, og kanskje spesielt med Maiken (Caspersen Falla), med all den erfaringen hun har på sprintdistansen.

– Hva har du gjort siden sesongslutt?

– Mest slappet av og ikke trent så mye, egentlig. Det er alltid godt å få en avkopling. Jeg begynte så smått å trene igjen 1. mai, men det er først denne uka jeg har kjørt på ordentlig.

– Det er OL til vinteren, hva tenker du om det?

– Det er en drøm å komme dit, men samtidig vet jeg det vil være vanskelig. Målet er å hevde meg bra i verdenscupen, og spesielt i skøytesprint, som det er i Beijing. Så får vi se, sier den nøkterne Vind-jenta i et intervju på Sognefjellet.

Ingvild deltok ikke

Ingvild Flugstad Østberg deltok ikke på langrennslandslagets samling på Sognefjellet, som altså var den første i oppkjøringen til den kommende OL-sesongen.

Ingvild gikk ikke et eneste skirenn sist vinter fordi hun ikke oppfylte helsekravene til skiforbundets medisinske støtteapparat. Hun slet med å kontrollere ernæringsinntaket over tid.

Da landslagene for den kommende OL-sesongen ble presentert nylig, var samtidig Gjøvik-løperen med. Landslagstrener Ole Morten Iversen sa da at det har tatt lengre tid med Østberg enn de hadde trodd og håpet på.

– Risikoen for nye skader er der. Selv har jeg stor tro på at hun er en del av OL-troppen og skal kjempe om medaljer der, sa Iversen under presentasjonen av elitelagene.

Johaug reise tidlig

Therese Johaug følte seg ikke i toppslag og reiste hjem fra langrennslandslagets treningsleir på Sognefjellet onsdag, en dag tidligere enn planlagt.

Kvinnelandslaget møtte torsdag pressen i forbindelse med, men den seansen ble uten lagets største profil.

«Therese Johaug reiste dessverre hjem nå i ettermiddag. Hun følte seg ikke i toppslag på morgenøkta, og etter dialog med trener- og helseteam dro hun hjem for å hvile og forberede seg til Holmenkollen Skishow til uka», opplyste langrennslandslagets mediesjef Gro Eide onsdag.