Gå til sidens hovedinnhold

Mathilde (23) på første samling med eliten: – Føler meg som en del av gjengen

I strålende vær har elitelandslaget i langrenn vært samlet på Sognefjellet den siste uka. For Mathilde Myhrvold var det debuten med de aller beste.

En jevn sesong uten de aller største høydepunktene var nok til å overbevise langrennsledelsen om at Mathilde Myhrvold var verdt å satse på på aller øverste nivå.

Vind-løperen – som tok en litt uventet NM-bronse i sprint i 2020 – vant ingen renn sist sesong, men var til gjengjeld stabil som et sveitsisk urverk.

– Ja, jevnheten var nok det jeg er mest fornøyd med. Jeg fikk prøve meg mot de beste i verdenscupen, og føler at jeg ikke helt fikk ut det jeg var god for.

Mathilde tok verdenscuppoeng både i sprint og distanserenn og fikk tur til VM i Oberstdorf. Der ble 23-åringen ikke uventet ubenyttet reserve.

Les også

Mathilde (22) om eliteuttaket: – Den ene drømmen etter den andre går i oppfyllelse

Skyfri himmel

Skisamlingen på Sognefjellet den siste uka har vært begunstiget med sol fra skyfri himmel og nesten sommerlige temperaturer. Mathilde synes det har gått greit å komme inn på elitelaget.

– Ja, de har sørget for at jeg føler meg en del av gjengen. Det er selvsagt gøy og veldig lærerikt å være på lag med de store stjernene, og kanskje spesielt med Maiken (Caspersen Falla), med all den erfaringen hun har på sprintdistansen.

– Hva har du gjort siden sesongslutt?

– Mest slappet av og ikke trent så mye, egentlig. Det er alltid godt å få en avkopling. Jeg begynte så smått å trene igjen 1. mai, men det er først denne uka jeg har kjørt på ordentlig.

– Det er OL til vinteren, hva tenker du om det?

– Det er en drøm å komme dit, men samtidig vet jeg det vil være vanskelig. Målet er å hevde meg bra i verdenscupen, og spesielt i skøytesprint, som det er i Beijing. Så får vi se, sier den nøkterne Vind-jenta i et intervju på Sognefjellet.

Les også

Marte (23) blir lagvenninne med Marit Bjørgen: – Nå skal stakemaskinen få kjørt seg

Ingvild deltok ikke

Ingvild Flugstad Østberg deltok ikke på langrennslandslagets samling på Sognefjellet, som altså var den første i oppkjøringen til den kommende OL-sesongen.

Ingvild gikk ikke et eneste skirenn sist vinter fordi hun ikke oppfylte helsekravene til skiforbundets medisinske støtteapparat. Hun slet med å kontrollere ernæringsinntaket over tid.

Da landslagene for den kommende OL-sesongen ble presentert nylig, var samtidig Gjøvik-løperen med. Landslagstrener Ole Morten Iversen sa da at det har tatt lengre tid med Østberg enn de hadde trodd og håpet på.

– Risikoen for nye skader er der. Selv har jeg stor tro på at hun er en del av OL-troppen og skal kjempe om medaljer der, sa Iversen under presentasjonen av elitelagene.

Les også

Østberg vil tilbake: – Ikke alltid man ser sitt eget beste

Johaug reise tidlig

Therese Johaug følte seg ikke i toppslag og reiste hjem fra langrennslandslagets treningsleir på Sognefjellet onsdag, en dag tidligere enn planlagt.

Kvinnelandslaget møtte torsdag pressen i forbindelse med, men den seansen ble uten lagets største profil.

«Therese Johaug reiste dessverre hjem nå i ettermiddag. Hun følte seg ikke i toppslag på morgenøkta, og etter dialog med trener- og helseteam dro hun hjem for å hvile og forberede seg til Holmenkollen Skishow til uka», opplyste langrennslandslagets mediesjef Gro Eide onsdag.

Kommentarer til denne saken