– Jeg skulle gjerne vært i semifinalen, men traff ikke godt nok i starten på kvartfinalen. Det ble litt kluss i det vi gikk inn i sporene. Da ble det en luke opp. Vi klarte å hente inn luka, men jeg skulle nok hatt en bedre posisjon inn i den siste bakken, sa Mathilde Skjærdalen Myhrvold.

Best av rekruttene

Hun ble nummer tre i det femte kvartfinaleheatet. Bare 38 hundredeler bak Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som senere ble nummer fem i finalen. Ane Appelkvist Stenseth vant finalen foran Maiken Caspersen Falla. Mari Eide ble nummer fire i sin semifinale på hjemmebane etter en sykdomsperiode.

– Jeg skulle vært litt lenger framme og hatt ryggen på Astrid i bakken, men er fornøyd med avslutningen min. Jeg er vanligvis raskere i starten, men totalt sett var det en grei start. Følelsen i kvartfinalen var mye bedre enn i prologen, sa Skjærdalen Myhrvold.

Mathilde Skjærdalen Myhrvold er på rekruttlandslaget og stortrives der. Hun hadde også bedre tid enn landslagsvenninnene Amalie Håkonsen Ous, Kristine Stavås Skistad og Tiril Liverud Knudsen i kvartfinalen.

Foran åpningsrennene på Beitostølen har hun også testet mange par ski.

– Jeg har gode ski, men har fått en del nytt som jeg skal teste denne uka. Det virker veldig bra. Det er en ny konstruksjon, og jeg merker positiv forskjell. Spesielt på skøyteskiene, sier Mathilde Skjærdalen Myhrvold.

Prioritert

Foran fjorårets sesong forsvant Ingvild Flugstad Østberg fra Madshus til Fischer. Det samme har Heidi Weng gjort foran denne sesongen. Nå satser biriprodusenten på nye og fremadstormende løpere. En av dem er Mathilde Skjærdalen Myhrvold.

– Det er mange gode løpere på Madshus, og det er gøy å være blant dem som blir prioritert. Da blir det gjerne litt bedre oppfølging og så langt er jeg godt fornøyd. Jeg er også fornøyd med smøreteamet på laget. Vi har egen rekruttrailer og en smører som jeg først møtte i dag, sa Skjærdalen Myhrvold, som blant andre har Kristine Stavås Skistad å måle seg mot på landslagssamlinger. Stavås Skistad kommer ganske sikkert til å gå mange verdenscuprenn i sprint denne sesongen, og Skjærdalen Myhrvold lar seg inspirere av å trene sammen med henne.

– Hun er veldig god og en fin makker å trene med. På sprint så føler jeg at jeg kan kjempe med henne i spurter over kortere distanser, men på lengre distanser er hun rå til å spurte. Det er flott for min utvikling å måle meg mot så gode lagvenninner, sa Vind-jenta.

Mye å gå på

Mathilde Skjærdalen Myhrvold har hatt noen små sykdomsavbrekk og regner med å trene mye litt lengre utover i sesongen enn om hun hadde vært fri helt fri for avbrekk i høst.

– Målet i år er U23-VM og NM. Jeg håper også å få prøve meg litt i verdenscup på sprint, sier hun.

Mathilde er utvilsomt en spennende løper for framtiden. Ikke minst fordi hun fortsatt ligger ganske langt bak de beste eliteløperne i antall treningstimer.

– Jeg hadde rundt 600 timer i fjor. Jeg hadde tenkt å øke med 50 timer i år, men avbrekkene gjør at jeg ikke er sikker på hvor jeg havner. Uansett så er planen å utvikle seg gradvis. Jeg håper å kunne øke litt år for år, og at det blir bra i det lange løp, sier jenta som også var et godt håndball- og friidrettstalent for en del år tilbake i tid.

Skjærdalen Myhrvold går lørdagens distanserenn på Beitostølen, men står over søndag.