Gå til sidens hovedinnhold

Mathias Toppsveg skal utbedres i sommer: – Her er det vanvittig mye trafikk

FAU på Bjørnsveen har engasjert seg i trafikkøkningen i Mathias Toppsveg som er en mye brukt skoleveg.

For abonnenter

Vegen fra Raufossvegen til Fastland har opplevd stor trafikkøkning de siste årene på grunn av endrede kjøremønstre i Gjøvik. Nabolaget har ved flere anledninger ment at vegen må sikres bedre.

Nå har FAU ved Bjørnsveen ungdomsskole og leder Lene Bergum Pettersson engasjert seg og krever at kommunen tar tak.

Les også

Skal det bygges boliger her – bør det gjøres noen tiltak

– Stor trafikk

– Det er vanvittig mye trafikk langs vegen når barna skal gå til og fra skolen, og gir ingen mening at det ikke er lagt til rette for at barna skal få krysset vegen slik at de kommer inn på opphøyet gangfelt på siden til Bassengparken, skriver FAU-lederen i et brev til kommunen.

FAU mener det må etableres et opplyst og oppmerket fotgjengerfelt i Mathias Topps veg på stedet hvor vegen Hunnshovde starter.

– Det bør i tillegg også etableres en fartsmåler i Mathias Topps veg og Parkvegen lik den som er plassert i Føllingstadveg, påpeker Pettersson i brevet.

Les også

Trafikkaos i Mathias Topps veg: – Jeg er blitt bydd på juling av bilister, sier Steffen

– Skal gjøres arbeid i sommer

Fagleder for trafikk i Gjøvik kommune, Øystein Skinnerlien har svart FAU med det skal gjøres arbeid lags vegen i sommer.

– I løpet av sommeren 2021 skal det graves for sanering av vann og avløps -nettet i Mathias Topps veg mellom tennishallen og Hunnshovde barnehage. Ved gjenoppbygging av vegen vil det bli gjort noen utbedringer. En av disse er å etablere nytt opphøyd gangfelt med forsterket belysning fra Hunnshovde i nord, til fortau på motsatt side, sier Skinnelien.

– Gode erfaringer med fartsdisplay

Han opplyser at det i løpet av 2021 skal Gjøvik kommune sette opp flere fartsdisplay.

– Erfaringer fra de fire displayene som ble satt opp i 2020 er så gode, at vi har søkt om, og fått innvilget, tilskudd fra Innlandet fylkeskommune til ytterligere seks av samme type. Det er ikke endelig bestemt hvor disse skal plasseres, men Mathias Topps veg er en meget aktuell kandidat, sier Skinnelien.

Les også

Åpning av sykkelveg til 87 millioner kroner: Bare to prosent av alle reiser er med sykkel

Kommentarer til denne saken