Gå til sidens hovedinnhold

Rosettkål fra Toten til topps i matkåring

Artikkelen er over 5 år gammel

Kål fra Toten danket ut økologiske poteter og skjærgaardsløk fra Vestfold fredag kveld.

Grønnsaksbonde Per Odd Gjestvang ved Vang gård fikk en gjev utmerkelse under Det norske måltid 2016 i Stavanger fredag kveld.

– Vi er glade, stolte og ydmyke over å ha fått en slik utmerkelse og oppmerksomhet. Takk til alle som har bidratt, skriver Vang gård på sin egen Facebook-side fredag kveld.

Rosettkål Vang gård i Totenvika i Østre Toten var nominert i kategorien Årets det grønne – naturelle. Her danket kålen ut økologiske poteter og Skjærgaardsløk fra Vestfold.

Vang gård har enerett på rosettkål i Norge.

I juryen som plukker vinnerne sitter Roar Hildonen (To Rom og Kjøkken), Kari Innerå (BA53), juryleder Einar Risvik (Nofima), Wenche Andersen (TV2), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Gunnar Nagell Dahl (Fylkesmannen i Hordaland) og Tom Victor Gausdal (Strand restaurant).

Du kan lese mer om Vang gård i OAs digitalmagasin Toten på bordet.

Flistene i Det Norske Måltid 2016:

Årets sjømat oppdrett: Økologisk laks, Flakstadvåg laks AS, Troms
Årets sjømat oppdrett: SALMABRG, Salmon Brands AS, Oslo
Årets sjømat oppdrett: Fersk Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk AS, Nordland
Årets sjømat villfanget: Norway Seafoods Torskeloin, Norway Seafoods AS, Nordland
Årets sjømat villfanget: Mørnet Biff av Hval, Myklebust Hvalprodukter AS, Møre og Romsdal
Årets sjømat villfanget: Villkveite filet, Domstein Sjømat AS, Rogaland
Årets sjømat foredlet: Halvors Boknafisk loin, Halvors Tradisjonsfisk AS, Troms
Årets sjømat foredlet: Røkt Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk AS, Nordland
Årets sjømat foredlet: Porsmarinert Einerrøykt Svanøylaks, Svanøy Røykeri AS, Sogn og Fjordane
Årets det grønne – naturelle: Rosettkål, Vang Gård, Oppland
Årets det grønne – naturelle: Økologiske poteter fra Sandholt & Eftedal, Svanepotet AS, Vestfold
Årets det grønne – naturelle: Skjærgaardsløk, Skjærgaarden gartneri, Vestfold
Årets det grønne – foredlet: Grønvik Eplemost, Grønvik Gard, Rogaland
Årets det grønne – foredlet: Grønvik Eplemost – Summerred, Grønvik Gard, Rogaland
Årets det grønne – foredlet: Lippertdrikke Eple & Bringebærjuice, Frode Lippert, Østfold
Årets kjøtt: Lammecarré av Klosterlam, Klostergarden, Rogaland
Årets kjøtt: Limousin Mørbrad, Oppdal Smak og Behag / Megarden Limousin, Sør -Trøndelag
Årets kjøtt: Gilde Årets ferske sommerlam – Grillribbe naturell, Gilde, Nortura SA, Oslo
Årets kjøtt foredlet: Hockey, Ask Gård Foredling, Buskerud
Årets kjøtt foredlet: Gravet og lettrøkt flatbiff av reinsdyr, Brurskanken Rein, Nordland
Årets kjøtt foredlet: Villsauskank Frøya, Dalpro Gårdsmat, Sør-Trøndelag
Årets godbit: Havsnø Flaksalt, North Sea Salt Works AS, Møre og Romsdal
Årets godbit: Superknask knekkebrød – med havsalt, Energimat AS, Rogaland
Årets godbit: Bringebærsorbet, Reins Kloster AS, Sør -Trøndelag
Årets godbit: RørosIs Blåbærsorbet, Galåvolden Gård, Sør -Trøndelag
Årets meieriprodukt foredlet: Økologisk Cottage Cheese, Rørosmeieriet, Sør -Trøndelag
Årets meieriprodukt foredlet: RørosIs Tjukkmjølksis med solbær, Galåvolden Gård, Sør -Trøndelag
Årets meieriprodukt foredlet: Nýr, Grøndalen Gård, Akershus
Årets tradisjonsøl: Nøgne Ø Norsk Høst, Nøgne Ø Det Kompromissløse Bryggeri A/S, Aust-Agder
Årets tradisjonsøl: Okkelberg, Stjørdals Bryggeriet, Nord-Trøndelag
Årets tradisjonsøl: Vestlandskyss – Bringebær Saison, Lysefjorden Mikrobryggeri, Hordaland
Årets sider: Kvitanesen – Poesider 2016, Ulvik Frukt & Cideri, Hordaland
Årets sider: Balholm Handverkcider med humle, Balholm AS, Sogn og Fjordane
Årets sider: Balholm Handverkcider økologisk, Balholm AS, Sogn og Fjordane
Årets ost: Råblå, Grindal Ysteri AS, Sør -Trøndelag
Årets ost: Myrull, Grindal Ysteri AS, Sør -Trøndelag
Årets ost: Lille Aske, Bo Jensen, Rogaland

Kommentarer til denne saken