Hageselskapet Gjøvik inviterer til åpent møte med tema bruk av ville vekster til mat på Frivilligsentralen, Gjøvik, tirsdag 9. april.

Vi har vært så heldig å få Lina Dybdal til å komme og fortelle om alt det spiselige som vi til daglig går forbi ute i naturen.

Line Dybdal driver til daglig Ditlevines på Stenberg museum, hun er svært kunnskapsrik og kan veldig mye om de forskjellige spiselige plantene som vi til daglig kaller ugress. På møtet vil det bli en innføring i de forskjellige ville vekstene som mange er smaksrike og næringsrike.

Vi har tenkt at dette blir første møte i studiering om temaet, de som vil være med å lære mer melder sin interesse på møtet. Line Dybdal vil informere på møtet om hvilket opplegg det vil bli videre.

Hvis det er interesse har vi tenkt å gå ut sammen med Line for å plukke spiselige vekster, Line vil lage et opplegg der vi kan komme til henne for å lære å tilberede de forskjellige plantene.

Her får du grunnleggende kunnskaper både i teori og praksis om de vanligste og beste nyttevekstene og hvordan man kan lage spennende retter av dem. Det blir om bladgrønnsaker og krydder- og teplanter, og hun gjennomgår også hvordan planter best kan plukkes og oppbevares.

Når du først har lært å kjenne de forskjellige vekstene så er sjansen stor for at du bare kan stikke en tur ut for å hente dagens middag. Sunne, næringsrike og vakre vekster rett fra der du bor.