Gå til sidens hovedinnhold

Martine vil få flere jenter til å velge teknologi og realfag

Artikkelen er over 1 år gammel

Martine Hanshus Edvardsen fra Hov i Søndre Land skal reise rundt på en landsdekkende turné for å inspirere jenter til å velge teknologi og realfag.

Martine Hanshus Edvardsen fra Hov i Søndre Land skal på turne for å fortelle at det er et skrikende behov for kvinner i tekniske fag.

– Jeg er med på prosjektet fordi jeg ønsker å inspirere flere jenter til å velge realfag. Jenter og teknologi er et utrolig viktig prosjekt for å vise frem hva en teknologiutdanning faktisk kan innebære - det er jo så mye forskjellig. Jeg tror man gjennom dette prosjektet får åpnet øynene for hvilke muligheter man har dersom man velger å studere teknologi, realfag eller yrkesfag., sier Hanshus Edvardsen.

Les også

Reale talenter: Vitensenteret hjelper unge, kloke hoder

Hanshus Edvardsen tar selv en master i industriell kjemi og bioteknologi. Hun vil være en rollemodell og fortelle om alle mulighetene som finnes der ute.

– Jeg tror det blir utrolig spennende å møte jenter fra ulike deler av landet for å høre deres tanker om hva teknologi er og hva det kan brukes til. Jeg håper jeg kan være med å bidra til at flere får øynene opp for teknologi og realfag, i tillegg til å vise at det finnes et bredt spekter av karrieremuligheter innenfor dette feltet. Alt i alt tror jeg det blir en utrolig inspirerende og morsom turné, sier Hanshus Edvardsen.

Hanshus Edvardsen skal fortelle om leksehjelp i matte og naturfag for elever fra 10. klasse i grunnskolen til 3. klasse på videregående.

Norske bedrifter rapporterer et stort behov for teknologer. Tekniske fagarbeidere, ingeniører og realister er etterspurte, og dette er fagområder med svært lav kvinneandel. For å sikre at bedriftene får den bredeste og beste kompetansen, jobber NHO, NITO og Nasjonalt senter for realfagrekruttering for å få flere jenter til å søke teknologiutdanning.

NHOs kompetansebarometer 2019

• 44 prosent av de spurte svarer at det er vanskelig å skaffe ingeniørarbeidskraft, noe som er betydelig høyere enn i fjor.

• 49% av arbeidsgiverne tror det blir behov for flere ingeniører i framtida enn i dag.

• De arbeidsgiverne som oppga at de mener det er vanskelig å rekruttere ingeniører, ble spurt om hvilke konsekvenser dette har. 30 prosent svarer at de har oppgaver som da ikke blir løst.

Kommentarer til denne saken