Marthe Katrine prøvde seg på VM i vintertriatlon – og ble værfast i Italia

PUNKTERTE: Marthe Katrine Myhre tapte mye tid på en punktering under VM i triatlon.

PUNKTERTE: Marthe Katrine Myhre tapte mye tid på en punktering under VM i triatlon.

Hun synes ikke prestasjonen var så mye å skrive om, men hjemreisen fra VM i vintertriatlon ble mer strabasiøs enn Marthe Katrine Myhre (34) satte pris på.

DEL

Gjøvik-jenta endte på 11. plass i mesterskapet, som ble arrangert i italienske Asiago. Det var hun bare passe fornøyd med.

– Jeg ledet etter løpedelen, men tapte for mye på sykkel med en punktering – og da var løpet kjørt for min del, sier Marthe Katrine.

Vintertriatlon består av løp på beina, sykling og ski – alt på snøunderlag.

Russisk dominans

– Jeg var for dårlig og ineffektiv i skiftesonene mellom øvelsene i forhold til de som driver med dette på fulltid. Men jeg er veldig godt fornøyd med at kroppen fungerer, fortsetter hun.

Det var russiske utøvere som dominerte mesterskapet i Italia og tok gullet i begge eliteklassene. I kvinneklassen ble det til og med firedobbelt russisk.

Det var få norske deltakere med. Øyvind Bjerkeseth ble nummer sju i herreklassen, ellers ble det gull til Casper Rønning i juniorklassen.

Mye styr

Marthe Katrine fikk et ekstra ufrivillig døgn i Venezia på tur hjem. Uværet «Elsa» sørget for at hun kom hjem først mandag.

– Jeg kom meg hjem etter ei natt ekstra på hotell og lang mellomlanding i Brussel. Men det ble mye styr ettersom jeg måtte ordne vikar på jobben. Kostbart ble det også med en ekstra dag fri fra jobb, sier hun.

Nå ser «Maraton-Marthe» fram mot løpssesongen som starter snart.

– Det gleder jeg meg stort til. Det første blir trolig en halvmaraton i mars.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags