I ti måneder, siden januar 2022, har Marthe Stenberg produsert podkastepisoder med lokale pokaler i Hedmark. Etter 25 episoder i første sesong, er hun nå endelig klar med flere gode samtaler med kule gjester.

Det skjer under OAs podkastparaply. Allerede tirsdag er første episode klar – et tilbakeblikk og gjenhør med det noe av Stenberg har laget tidligere. Slik får OAs lyttere muligheten til å komme seg à jour før det om én uke er klart for førte gjest.

– Jeg er ihuga innlandspatriot og har i flere år hatt lyst til å lage en podkast for å få fram alle de bra folka vi har i regionen vår. Jeg tror det faktisk er over fem år siden samboeren min ga meg en podkastmikrofon og jeg skjønte hvor mye jeg hadde gnåla om denne ideen på hjemmebane. Det føltes skummelt å skulle lansere den helt alene, men til slutt måtte jeg bare hoppe i det. Jeg inviterte derfor både kjente og mindre kjente lokale helter hjem til meg for en koselig kaffeprat som ble til podkast-episoder, forklarer hun om bakgrunnen.

Hør første episode av sesong to her, med en oppsummering fra noe av det beste fra sesong en:

34-åringen fra Hamar ble tidligere i år ansatt som video- og someansvarlig i OA.

– Fremme heltene

Stenberg brenner for å få fram de lokale heltene. Både de som er store, og de som er små, fra hele regionen. Hun trekker selv fram hockeyprofilen Patrick Thoresen som en av de største kjendisene hun har tatt kaffepraten med.

– At en så stor idrettsstjerne kommer hjem til ei jente som har lyst til å lage podkast, sier litt om hvilken lokal pokal han er, gliser Stenberg, som lover pokaler fra hele Vestoppland i ukene og månedene som kommer:

– Nå gleder jeg meg masse til ny sesong med enda flere Lokale pokaler. Det som blir annerledes denne gangen er jo at de fleste episodene blir spilt inn i OAs profesjonelle studio, og at det antakelig i større grad blir Lokale pokaler fra Vestoppland, selv om Innlandet som region fortsatt er nedslagsfelt.

Nytt tilskudd hos OA

«Lokal pokal» er en av flere nye podkaster hos Oppland Arbeiderblad dette året. Nylig var det sesongavslutning for Marie Grams «Ærlig talt». Samtidig ruller og går Frode Hermanruds «Backstage» mot sin 100. episode.

Trioen Espen Haug, Einar Bakkeli og Petter Knøsen i Kunsten & Kødde har startet opp en ny sesong med «Pottitpodden», mens aktualitetsprogrammet og klassikeren «OA-podden» stadig dukker opp med nye episoder.

Det ferskeste tilskuddet, foruten «Lokal pokal», er Line Emilie Villanger og Stine Langerud med podden «Hundene på Toten», som er et par episoder i vei på sin første sesong.

– Et moderne mediehus må satse på podkaster. Det har vi gjort, og det skal vi fortsette å gjøre. Det blir morsomt å gi OAs podkastlyttere muligheten til å komme inn i verdenen til Marthe. Hun har bygget opp podkasten selv, og får mange gode tilbakemeldinger på innholdet, sier utviklingsredaktør Lisa Granberg Jansen.