– Gutter og jenter tenker ofte litt ulikt. Men gutter er litt mer rovdyr, sier de to.

Artisten Marie Gram skal fremover bruke sin egen nysgjerrighet for å få svar på spørsmål som unge voksne er opptatt av, og kanskje teste sin egne fordommer i samme slengen.

I OAs nye podkast, som har premiere i dag 21. februar, møter hun Angelina Amlien.

– Vi reflekterer rundt temaet kjærlighet i et moderne samfunn og forsøker å finne ut av om det faktisk er sånn at alt var bedre før, sier Marie til OA.

Angelina hadde i 2020 podkasten Sommerflørten sammen med Mats Nussbaum, sin nåværende kjæreste.

Opptaket med Angelina ble gjort fredag.

Fremover kommer den til å bli lagt ut annenhver mandag klokken 6. Podkaster hører du på hjemme mens du gjør noe annet, for eksempel å stå opp. Men mange hører også podkast i bil, på jobbetur eller på bussen og toget - på vei mellom A og B.

– Dette blir en podkast som hovedsakelig skal finne ut hvordan det er å være ung voksen i dagens samfunn, sier Marie Gram.

Fra tidligere har Marie Gram lagd fire sesonger av podkasten «Sommer uten sensur». De tre første var med Nora Jabri, og i fjor sommer var hun alene bak spakene.

Nysgjerrighet og fakta

Gram sier det blir en annen type podkast enn «Sommer uten sensur».

– Denne podkasten kommer til å ha en annen struktur, og nok være mer faktabasert. Det blir mer en type podkast der jeg bruker min egen nysgjerrighet for å få svar på ting jeg lurer på, sier Gram.

Marie Gram blir ikke alene i studio. I hver episode får hun besøk av en aktuell gjest.

– Alle gjestene er ikke klare, men ønskelista er klar. Det er alt fra min egen barndomsvenninne til Peder Kjøs, humrer hun.

Kjærlighet og dating

– Hvilke tema kan lytterne glede seg til?

– Det kommer til å bli blant annet kjærlighet, dating og sex. Hva er vel livet uten det? Utroskap, rus, avhengighet og psykisk helse er andre tema som berører mange unge voksne, sier hun.

Hver 14. dag kommer det en ny episode av «Ærlig Talt». Podkasten kan du høre på Acast, Spotify og andre steder du hører podkaster.

– Hva gleder du deg mest til?

– Aller mest gleder jeg meg til å prate med relevante gjester om emner de har peiling på. Jeg har nok selv vært litt forutinntatt til tider, innrømmer hun.

Marie Gram legger kjapt til:

– Dette skal ikke være noen rosablogg-podkast, altså! Men et seriøst forsøk på å forstå verden litt bedre på en saklig og morsom måte som passer for unge voksne.

Samfunnsengasjert

Ansvarlig redaktør Erik Sønstelie i OA er glad for å få Marie Gram tilbake i OAs podkaststudio.

– Ikke bare er hun en dyktig musiker og artist, men hun er også veldig samfunnsengasjert. Med podkasten «Sommer uten sensur» har Marie vist seg å være en av våre mest populære podkastere, sier han.

Han ser frem til å følge podkasten hennes fremover.

– I denne serien kommuner hun til å stille mange spørsmål som vi tror mange unge, men også folk i andre aldersgrupper, vil være opptatt av. Enten de er på joggetur, sitter i bilen, eller på bussen på vei til skole og jobb, sier Sønstelie.

– Kan vi vente oss mer fra OAs podkastsatsing?

– Vi legger i disse dager strategien fram mot 2025. Vi tror lyd blir stadig viktigere for folk, og vil forsøke å levere journalistikk som engasjerer også på denne plattformen.