– Meldingen vi mottok var at bilen sto i full fyr seks-sju meter fra en bensinpumpe. Nå er det kontroll på brannen, og ingen er skadd, sa operasjonsleder Arne Norevik til Oppland Arbeiderblad torsdag formiddag.

Bilen var det Marianne Nordby som kjørte. Hun hadde nettopp hentet bilen på verksted og tenkte at det var damp som steg opp fra panseret. Hun vrengte bilen inn på parkeringsplassen foran Joker-butikken i Vest-Torpa, fikk løs sin treårige datter fra barnesetet og kom seg ut.

– Vi fikk kommet oss ut og da sto flammene opp fra panseret, forteller Nordby til Oppland Arbeiderblad.


Tok strømmen

Nordby hadde mer enn nok å tenke på da bilen begynte å brenne. Hun rakk ikke tenke over at hun parkerte tett inntil en bensinpumpe i drift.

– Det kunne blitt skummelt, men gikk bra. Rutinene ble fulgt, kunne operasjonsleder Norevik fortelle.

Kåre og Lillian Stadsvoll tok umiddelbart grep da Nordby ropte fra parkeringsplassen at bilen sto i fyr.

– Vi ville prøve å slukke det, men det var så varmt, forteller Lillian til OA.

– Det ble veldig varmt, men skjedde ikke noe mer. Jeg slo av strømmen på pumpa, så det var ikke noe problem, forteller Kåre.

Totalskadd bil

Bilen Marianne og datteren kom seg ut av, ble totalskadd i brannen. Nødetatene kom raskt til stedet, men det var ikke nok til å berge bilen, som ble stående igjen på parkeringsplassen helt utbrent.

– Vi får være glade for at vi kom oss ut og at ingen ble skadd i brannen, sier Nordby.

Norevik hos politiet kunne også fortelle at det gikk bra med alt annet som var i nærheten.

– Vi er ikke kjent med at det ble skader på noe annet i forbindelse med brannen, sa han torsdag formiddag til OA.

Politiet oppretter sak etter brannen. Både Marianne Nordby og hennes barn ble sjekket av helsepersonell på stedet ettersom de fikk i seg noe røyk før de kom ut av bilen, men begge ble ifølge politiet «friskmeldt».

Se video av brannen: