Mari og Ida kjemper om å bli framtidas landslagsspillere  

TALENTLEIR: Landslagsspiller Guro Reiten (f.v.), Mari Rosendahl Nyhagen, Ida Gustad og Håkon Grøttland, fagansvarlig landslagsskolen.

TALENTLEIR: Landslagsspiller Guro Reiten (f.v.), Mari Rosendahl Nyhagen, Ida Gustad og Håkon Grøttland, fagansvarlig landslagsskolen. Foto:

Mari Rosendahl Nyhagen fra Fagernes og Ida Gustad fra FK Gjøvik-Lyn får denne uka prøvd seg mot noen av de beste jentespillerne i alderen 14-16 når de deltar på talentleiren til Equinor i Porsgrunn. 

DEL

Kvinnelandslagets innsats i VM i Frankrike har vært svært motiverende for talentene fra Oppland som er håndplukket av Norges Fotballforbund til å delta på Equinors talentleir, ifølge et presseskriv fra Norges Fotballforbund og Equinor.

På leiren fikk Mari og Ida tips av landslagsspiller og kommende Chelsea-proff Guro Reiten, som nettopp har kommet tilbake fra VM-sluttspillet.

– Det nivået som disse jentene viser lover godt for de norske landslagenes framtid. Jeg er imponert over hvor den enorme lysten til å lære som Mari og Ida har vist på Equinors talentleir. Jeg regner også med at A-landslagets prestasjoner under VM i Frankrike har inspirert dem ekstra mye, sier Guro Reiten, som er mentor for Equinor Morgendagens Helter.

80 talenter

På leiren deltar rundt 80 av de mest lovende fotballtalentene i Norge. Både J15-landslaget, ett skyggelandslag bestående av 15-åringer, samt et skyggelandslag med 16 åringer og to tropper med 14 år gamle talenter er tatt ut basert på ferdigheter, holdninger, læringsvilje og sosiale egenskaper.

Fagansvarlig for landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland, sier at de uttatte jentene er vurdert til å være blant landets aller største fotballtalenter-

– Vi har tatt ut disse spillerne fordi vi mener de har noen egenskaper som på sikt kan gjøre de til en av «morgendagens helter». Dagens helter har gjort et fantastisk godt VM og er like fantastiske forbilder for jentene som er her i Porsgrunn. De viser jentene at det er mulig å skinne på den internasjonale scenen om de jobber hardt.

VM-inspirasjon

Guro Reiten håper at den store interessen rundt årets VM vil inspirere enda flere unge norske jenter til å satse på fotballen.

– Kvinnefotballen har tatt enorme steg de siste årene, og med flere som satser vil det sørge for at vi kan få fram enda flere talenter og styrke landslagene våre ytterligere, sier hun.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags