Maren Skjøld vraket fra landslaget: – Det er brutalt!

VRAKET: Maren Skjøld får ikke plass på alpintlandslaget kommende vinter.

VRAKET: Maren Skjøld får ikke plass på alpintlandslaget kommende vinter. Foto:

Landslagene i alpint ble klare torsdag. Maren Skjøld fra Gjøvik mener seg dårlig behandlet etter å ha blitt vraket.

DEL

– Det er brutalt, for å bruke et sterkt ord. Du går fra å være klar for en ny sesong i går til å være arbeidsledig i dag. Jeg har snakket med Claus om at kommunikasjonen har vært dårlig. At jeg ikke har fått en skikkelig «heads up» tidligere om at jeg ville bli vraket, sier Gjøvik-alpinisten til NRK.

Deretter spør Skjøld om hva som skjer med hennes framtid nå. Også Nina Haver-Løseth er ute av landslaget til kommende vinter, da hun har lagt opp.

Begrunnelsen for at Gjøvik-alpinisten ikke lenger er med på landslaget, skal være sportslig utvikling. Skjøld hadde to skader forrige sesong.

Sportssjef Claus J. Ryste forteller til NRK at han har forståelse for reaksjonen fra Skjøld.

– Vi har vært i en prosess med mye uforutsigbarhet. Hun følte beskjeden kunne kommet tidligere. Det har jeg uansett forståelse for, men jeg tror også at skuffelsen over å ikke få være med lengre også farger henne. Men jeg hadde en bra prat med Maren på den biten, sier han, og legger til at ledelsen måtte gjøre et stramt uttak denne gangen.

Ifølge NRK må forbundet kutte budsjettet fra 69 til 62 millioner kroner. Fem løpere og åtte personer fra støtteapparatet kuttes ut kommende sesong.

Her er landslagene i alpint kommende sesong:

Menn, A-status: Leif Kristian Nestvold-Haugen (Lommedalen), Kjetil Jansrud (Peer Gynt), Henrik Kristoffersen (Rælingen), Aleksander Aamodt Kilde (Lommedalen), Rasmus Windingstad (Bærum), Adrian Smiseth Sejersted (Stabæk), Lucas Braathen (Bærum), Sebastian Foss Solevåg (Spjelkavik).

B-status: Jonathan Nordbotten (Ingierkollen/Rustad), Timon Haugan (Oppdal), Fabian Wilkens Solheim (Heming), Atle Lie Mcgrath (Bærum).

Kvinner, A-status: Ragnhild Mowinckel (Rival), Kristin Lysdahl (Bærum), Mina Fürst Holtmann (Bærum).

B-status: Kajsa Vickhoff Lie (Bærum), Thea Stjernesund (Hakadal), Maria Tviberg (Geilo), Kristina Riis-Johannessen (Ready), Kaja Norbye (Heming).

C-status: Marte Monsen (Bærum), Andrine Mårstøl (Haugen), Tuva Norbye (Heming).

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags