Spleiselaget for Maren nærmer seg 60.000 kroner

Maren Lundbyfår uventet hjelp av folk som vil bidra til å betale for oppgradering av flysetet til OL.

Maren Lundbyfår uventet hjelp av folk som vil bidra til å betale for oppgradering av flysetet til OL. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Det har jo tatt helt av, konstaterer initiativtakeren, som håper overskuddet kan gå til å styrke Maren Lundbys videre satsing på hoppsporten.

DEL

Folk har virkelig hoppet på spleiselaget som skal gjøre at Maren Lundby slipper å måtte betale for den dyre businessbilletten til vinter-OL.

Gullvinneren var allerede torsdag overveldet over giverviljen. Da hadde først 11.000 kroner, så 24.000 kroner kommet inn.

Over all forventning

Pengene har jevnt og trutt strømmet inn på Spleis -kontoen som ble opprettet i nabolaget til Bøverbru-jenta. Søndag kveld hadde aksjonen samlet inn 56.600 kroner. Foreløpig har 319 givere bidratt.

Spleiselaget ble opprettet av raufossingen Tore A. Pettersen, som er strålende fornøyd med resultatet så langt.

– Ja, dette har gått over all forventning. Vi hadde vel håpet å få inn i overkant av 10.000 slik at det kunne dekke flybilletten, men det har jo tatt helt av, smiler Pettersen.

Han deler æren for innsamlingsaksjonen med Kjetil Sangnes fra Bøverbru, styremedlem i Raufoss Fotball.

Penger til nytt OL-gull

– Først var det planer om å ha en kronerulling på «Coopen» på Bøverbru, men Sangnes mente Spleis måtte være bedre. Derfor kontaktet han meg, sier Pettersen, som også startet innsamlingsaksjonen da storhallen på Raufoss kollapset.

I tillegg til Spleis-aksjonen har et lokalt bilfirma bidratt med 4000 kroner.

– De oppfordret andre lokale bedrifter til å gi en skjerv, sier Pettersen.

Aksjonen pågår til 28. februar og pengene skal overrekkes ved en senere anledning.

– Nå blir jo dette mye mer enn flybilletten, men det som blir til overs håper vi er et bidrag til Marens videre satsning, humrer Pettersen.

– Vi vil jo ha et OL-gull til om fire år!

Stor oppmerksomhet

Engasjementet har vært overveldende etter at Maren Lundby fortalte NTB at hun selv måtte ta regningen etter oppgraderingen på vei til vinter-OL.

– Jeg oppgraderte for å være best mulig forberedt til OL og sove godt. Vi reiste på nattetid, og det er utrolig mye enklere å få sove når man kan ligge rett ut. Og når alt annet er «tunet» til fingerspissene, ville jeg ikke la søvnen ødelegge heller. Det tar tid å hente seg inn hvis man ikke får sovet en natt. Jeg er dessuten dårlig til å sove på fly.

– Jeg har ikke fått regningen for oppgraderingen, men den tar jeg med glede, sa hopperen fra Toten videre.

Nå er det klart at hun slipper å bekymre seg for den dyre flybilletten. OL-gullet har skapt enorm oppmerksomhet rundt Kolbukameratene-hopperen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags