Verdensmesterens datter vil hoppe lenger enn Maren Lundby

HOS LINDMO: Her er Maren Lundby sammen med programleder Anne Lindmo, rett før fredagens opptak i NRKs studio.

HOS LINDMO: Her er Maren Lundby sammen med programleder Anne Lindmo, rett før fredagens opptak i NRKs studio. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Maren Lundby begynner å kjenne på at hun er blitt et forbilde for unge jenter.

DEL

– Jeg tror folk synes det er kult å se jenter hoppe på ski, sa Maren Lundby i stolen hos Anne Lindmo på NRK lørdag kveld. Der kunne hun vise fram et bilde hun hadde fått av tidligere hoppverdensmester Tommy Ingebrigtsens lille datter, hvor jentas framtidsplan var skrevet inn i norskboka med sirlig skrift. Ett av hennes livsmål var å hoppe lenger på ski enn Maren Lundby. 

Perfekt jobb

I stolen fortalte Lunby om hvordan hun har trent allsidig hele sitt liv, og at jobben hun har som skihopper er helt perfekt.

– Det er fort gjort å drømme seg bort i et skihopp, sa 23-åringen fra Bøverbru, som inrømte at det kan bli litt slitsomt når ett hopp går på repeat inne i hodet når en aller helst skulle ligget og sovet.

Lindmo påpekte at det har vært tungt å gå opp løypa for kvinnelige skihoppere, og spurte den ferske OL-gullvinneren om hun selv hadde kjent på dette.

Motarbeidet av FIS

Lundby roste det norske forbundet og apparatet for støtten derfra, men medga at det var annerledes i utlandet, og da særlig med tanke på det internasjonale forbundet.

– Til en viss grad har vi følte oss motarbeidet iblant. Vi vil for eksempel gjerne hoppe i stor bakke og vise hva vi kan. De som sier at vi ikke kan det er aldri i bakken og ser oss hoppe live. I ettertid tenker man jo også på VM i 2009 da juryen satte ned farten for oss. Dermed hoppet vi kortere og fremsto dårligere enn vi kanskje kunne vært, mener Lundby, som møtte både Ståle Solbakken og danser Mona Berntsen i studio hos Lindmo.

Artikkeltags