Gå til sidens hovedinnhold

Maren Lundby sjanseløs på seier i premiererennet – bra hopping av Anna Odine og Thea

Maren Lundby hevet seg kraftig og tok sjuendeplassen i finaleomgangen, men et elendig førstehopp ødela seiersmulighetene i verdenscupåpningen i Østerrike.

Maren Lundby hevet seg kraftig og tok 7.-plassen i finaleomgangen, men et elendig førstehopp ødela seiersmulighetene i verdenscupåpningen i Østerrike.

Fredagens premiererenn ble ikke slik Lundby hadde sett for seg. I første omgang gjorde den norske stjernen en sjelden feil og bommet ut fra hoppkanten. Hun kom i ubalanse og landet kun på 81,5 meter.

Dermed ble det kun 19. plass på Lundby etter første hopp. Det er uvant kost for totningen, som de siste årene har herjet i verdenscupen.

I finaleomgangen ble det klar framgang. Da svevde 26-åringen ned til 91,5 meter, og med det klatret hun hele 12 hakk på resultatlistene.

Uten konkurranserytme

Til slutt skilte det 24,2 poeng opp til Marita Kramer. Hjemmehåpet ledet også etter første hopp og sikret seieren ved å sette bakkerekord på 96 meter i Ramsau.

Lundby har ikke hatt den beste oppladningen til en uvanlig sen start på verdenscupen. I flere måneder var hun ute med knetrøbbel og sto over konkurranser på plastunderlag.

Først i starten av måneden gjorde Lundby comeback i hoppbakken. Det skjedde under storbakke-NM i Lillehammer.

Karrierebeste

Silje Opseth endte på niendeplass i åpningsrennet fredag. Det var to plasseringer ned fra første omgang. Hun hoppet henholdsvis 84,5 og 87 meter i den østerrikske normalbakken.

Anna Odine Strøm ble nummer 11 etter svev på 82 og 88 meter, mens Thea Minyan Bjørseth tok 19. plassen. For Thea fra Lensbygda er det karrierebeste i et verdenscuprenn.

Kramer vant rennet 8,5 poeng foran slovenske Nika Kriznar, mens Japan-profilen Sara Takanashi havnet på den siste pallplassen.

Seieren var Kramers fjerde i verdenscupen.

Kommentarer til denne saken