Maren (16) fra Gjøvik tatt ut til prestisjefylt olympisk ungdomsfestival

For Norge: Sprinteren Maren Bakke Amundsen er tatt ut til olympisk ungdomsfestival

For Norge: Sprinteren Maren Bakke Amundsen er tatt ut til olympisk ungdomsfestival Foto:

Sprinteren Maren Bakke Amundsen får representere Norge under European Youth Olympic Festival (EYOF) i Baku 21. til 27. juli.

DEL

Det er Moelven IL friidrett som melder dette på sine nettsider.

– Det har vært klart ei ukes tid, men først i dag er uttaket offisielt og Maren og klubben får lov til å bekjentgjøre at hun skal til Baku å representere Norge, står det.

Maren, som er fra Gjøvik, men som representerer Moelven Il, er tatt ut på 100 meter og 200 meter. Hun er faktisk den eneste i troppen på 18 utøvere som skal delta i to øvelser.

Knallsterkt jentelag

Det kan faktisk bli tre, for Norge har et meget sterkt stafettlag for kvinner, som kan være kapable til blande seg i medaljekampen.

– Norge har et knallsterkt jentelag hvor vi regner med at Lakeri Ertzgaard, Andrea Roth og Henriette Jæger er selvskrevne på laget, melder Moelven Friidrett.

Ifølge meldingen er Roth og Jæger best i verden på henholdsvis 400 meter hekk og 7-kamp i sine klasser, og Ertzgaard er ikke langt bak.

Sprinter-datter

Lakeri Ertzgaard er for øvrig jenta som skjøv Sigrid Amli Kongssund fra Moelven ut av det norske laget på 400 meter helt på tampen. Hun er datter av den tidligere toppsprinteren fra Raufoss, John Ertzgaard.

Det løpes 1000 meter stafett i Baku; 100, 200, 300 og 400 meter.

Maren Bakke Amundsen har løpt 100 meter på 12,08 og 200 meter på 24,60 i år. Begge resultatene ble oppnådd i Tyrvinglekene i juni.

EYOF arrangeres i Baku i Aserbajdsjan fra 21. til 27. juli.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags