Jimmy løper 20 maratonløp på rad

På startstreken: Thora Ingeborg Dystebakken sender f.v Ådne Skurdal, Jimmy Vika og Mårten Soleng Skinstad avgårde til inntekt for Right to play utenfor Strand Hotell.

På startstreken: Thora Ingeborg Dystebakken sender f.v Ådne Skurdal, Jimmy Vika og Mårten Soleng Skinstad avgårde til inntekt for Right to play utenfor Strand Hotell. Foto:

Gjøvik: 75 deltagere, 60 000 kroner i inntekt og en sliten maratonløper til inntekt for Right to play.

DEL

Jimmy Vika og Right To Play har lagt ut på sin tøffeste og viktigste løpetur noensinne. Fra 28. august skal Vika løpe et maraton i hvert av Norges fylker, samt på Svalbard. Det hele skal gjøres over 20 dager. Onsdag ettermiddag var det Gjøviks tur og maraton nummer 16 på rad.

– Det blir lange løpeturer, men det er for en god sak. Målet er å samle inn minst én million kroner til Right To Play sitt arbeid med jenter i Midtøsten sine muligheter for utdanning. Jeg begynner å kjenne det i beina nå, sier Jimmy Vika som er daglig leder i Right To Play.

Det første maratonen Jimmy skal gjennomførte var i Longyearbyen på Svalbard 28. august. Deretter fulgte Alta, Tromsø, Bodø og Stjørdal de påfølgende dagene, før Trondheim Maraton den 2. september. Deretter gikk turen til Ålesund, Sogndal, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Arendal og Langesund, før det er siste innspurt i Fredrikstad, Drammen, Holmestrand, Gjøvik, Hamar og Kolbotn. Det hele avsluttes med Oslo Maraton 16. september.

I Gjøvik var det laget en 5 km runde og lokale bedrifter var med på laget. Quality Strand Hotell og Byggmakker Skattum sponset penger for hver runde som ble løpt. Alle deltakere måtte betale 50 kroner i startavgift som gikk til organisasjonen.

– Til og har vi samlet inn i overkant av en halv million kroner. I Gjøvik fikk vi inn 60 000 kroner fra privatpersoner og bedrifter. Totalt var det 75 deltakere som stilte til start utenfor Quality Strand hotell. Dette er vi godt fornøyd med, sier Thora Ingeborg Dystebakken prosjektleder i Right To Play.

Artikkeltags