Mann skutt og drept under politiaksjon på Jaren

Artikkelen er over 1 år gammel

En mann i midten av 60-årene ble skutt og drept under en væpnet politiaksjon mot huset mannen hadde forskanset seg i på Jaren mandag kveld.

DEL

En politimann er lettere skadet etter å ha blitt truffet av en machete i hodet.

Det bekreftet stabssjef Pål Erik Teigen og lensmann Geir Hermansenpå en pressekonferanse på Gran lensmannskontor i 21.30-tiden.

Mannen ble skutt da han ikke reagerte på politiets bruk av elektrosjokkvåpen under et forsøk på å pågripe ham.

Aksjonerte

Politiet oppsøkte mannen klokken 10.24 mandag formiddag. Etter åtte timer med å prøve å forhandle med mannen tilspisset situasjonen seg, og like før klokken 19 endte politiaksjonen med at mannen ble skutt og drept.

Politi-tjenestemennene fortalte på pressekonferansen at mannen tidligere på dagen hadde truet og også angrepet politiet med machete og motorsag.

Politiet trakk seg flere ganger tilbake, men valgte til slutt å aksjonere.

– Vi forsøker å ringe, men får ikke svar. Flere ganger. Så står han i døra. Han har machete og vi trekker oss tilbake. Kort tid senere truer også politiet med en machete, fortalte Teigen på pressekonferansen.

Til slutt aksjonerte politiet:

– Etter å ha aksjonert med anrop, deretter oppsøkte vi døra. Det blir brukt elektrosjokkvåpen. Det hadde ingen effekt.

Teigen forteller at mannen da går til angrep på polititjenestemannen.

Saken fortsetter under bildet

GA NYHETEN: Stabssjef Pål Erik teigen fra politidstrikt Innlandet og lensmann Geir Hermansen fortalte at en mann ble drept og en polotjenestemann lettere skadet under politiaksjonen mandag kveld.

GA NYHETEN: Stabssjef Pål Erik teigen fra politidstrikt Innlandet og lensmann Geir Hermansen fortalte at en mann ble drept og en polotjenestemann lettere skadet under politiaksjonen mandag kveld. Foto:

Skutt

– Det fører til at han blir skutt.

Etterforskningsenheten ble mandag kveld rutineemessig varslet. Politiet har sikret stedet. Det blir vakthold utover natten.

Mannen er kjent fra politiet, men ikke godt, opplyses det.

Grunnen til at politiet rykket ut var det de trodde var et helseoppdrag, men ingen svarte med en gang.

– Det hender ofte at vi rykker ut på helse og ikke får svar med en gang. Vi fryktet ikke noen dramatikk. Men da han åpnet døren og vi ble angrepet med machete, måtte vi umiddelbart trekke oss tilbake.

Spesialtjenesten er varslet om hendelsen og har startet etterforskning.

Helseoppdrag

«Det pågår nå en væpnet politiaksjon ved et hus i Movegen på Jaren etter at en person har truet politiet i forbindelse med et oppdrag hvor politiet bistår helsevesenet», lød politiets melding ved 12.30-tiden tirsdag.

Politiet opplyste han var truende og nektet å komme ut. Vi må jo få ham ut, og jobber med hvordan vi skal klare det, sa politiet i 15-tiden til OA.

– Er det mulig dere må bryte dere inn?

– Ja, det kan hende. Vi har kjørt den ene bilen ned mot huset, og prøver å overtale ham først. Men det virker vanskelig å få til.

OA kjenner til at bevæpnet politi sto helt inntil husveggen på begge sider og at de kommuniserte hyppig via walkie-talkie med hverandre.

Ved 15.30-tiden hørte OAs reporter på stedet at politiet kommuniserte med mannen.

Tilbød hjelp

– La oss hjelpe deg, skal en av betjentene ha ropt gjennom et knust vindu.

I tillegg til flere uniformerte politibiler skal det være en pansret politibil på stedet. Betjenter skal ha vært utstyrt med skjold, ifølge avisa Hadeland. OAs journalist på stedet, Martin Grime, rapporterer om minst fem politibiler i området. Han opplyser videre at politiet har sperret av et område på cirka en kilometer.

Movegen strekker seg nordover fra Jaren sentrum og er også kjent som fylkesvei 55.

PS: I en tidligere versjon av saken mandag publiserte OA et bilde av et hus med en politimann og en sivil bil inne i hagen. I billedteksten het det at huset og eiendommen tilhørte den aktuelle personen politiet aksjonerte mot. Dette stemmer ikke. Bildet var av nabotomten og politimannen brukte området til å holde den aktulle eiendommen under oppsikt. OA beklager feil bildetekst både ui nett og papirutgave,Artikkeltags

Kommentarer til denne saken