I januar må en mann i 20-årene, bosatt på Toten, møte i Vestre Innlandet tingrett. Han er tiltalt etter en rekke hendelser en februarkveld tidligere i år.

Ifølge tiltalen skal mannen rundt klokken ti på kvelden ha vært beruset og utagerende, og kranglet høylytt med en vekter utenfor et utested i Gjøvik.

N-ordet

Mannen skal også blant annet ha sagt «reis tilbake til landet ditt» og «jævla utlending». Han skal også ha kalt vekteren for n-ordet og «pakkis».

For disse ytringene er mannen tiltalt for brudd på straffeloven 185, hatefulle ytringer. Overtredelse av denne paragrafen har en strafferamme på bot eller fengsel i inntil tre år.

Politiet kom etter hvert til stedet, og måtte legge mannen i bakken og påsette han håndjern.

Han ble så tatt med av politiet og fraktet til sentralarresten på Hamar. I forbindelse med innbringelsen spyttet mannen på den ene politibetjenten, og kalte henne «fitta, støgga og feita». Han forsøkte også å skalle til en politihøyskolestudent.

Dro på i rundkjøring

I tillegg er han tiltalt for å ha overtrådt vegtrafikkloven. Mens han kjørte motorsykkel skal mannen ifølge tiltalen ha gitt den et gasspådrag på vei ut av en rundkjøring langs Vestre Toten veg, slik at MC-en steilet og bare bakhjulet hadde kontakt med veien.

Når mannen skal møte i retten står han tiltalt brudd på straffeloven paragraf 155 for vold mot politiet, straffeloven paragraf 185 for hatefulle ytringer, straffeloven 181 for ordensforstyrrelse og vegtrafikkloven paragraf 31.