Gå til sidens hovedinnhold

Malin (14) fra Eina stjal showet før verdensstjernene inntok Bislett Games

Artikkelen er over 2 år gammel

Malin Hoelsveen (14) serverte en forrett som fikk publikum til å sperre opp øynene og klappe høylytt da hun utklasset landets beste 14- og 15-åringer på 800 meter før verdensstjernene inntok Bislett Games. På videoen kan du høre hva hun sa etter løpet.

Speakeren la lista da han presenterte Malin Hoelsveen som favoritt da han presenterte løperne før start. Selv om totenjenta skulle bryne seg på de beste i egen klasse og en klasse eldre. Han visste tydelig hva han snakket om, for det tok ikke mange sekundene før Hoelsveen var i tet i det store feltet.

Utklasset konkurrentene

I mål kom Malin Hoelsveen først. på 2.13,59. Så kom ingen. Drøye tre sekunder bak henne kjempet mange jenter om andreplassen. Den kampen vant Sunniva Fjeld fra Fagernes på 2.16,99.

– For et talent. Den jenta skal vi få høre mye til, sa speakeren da Malin hadde passert målstreken.

Hoelsveen

14-åringen var også godt fornøyd med løpet.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Det var litt dumt før start fordi vi måtte sitte stille i 20 minutter og jeg fikk ikke løpt stigningsløpene jeg pleier å ta, men jeg synes jeg åpnet litt mer fornuftig nå enn jeg pleier å gjøre. Så jeg er veldig godt fornøyd, jeg, sa den blide ungjenta.

Stas med Bislett Games

Hun har løpt på Bislett tidligere, men ikke i sammenheng med Bislett Games.

– Det var litt ekstra å løpe her i dag med så mye folk og så mange som heiet. Det var artig, sa hun og smilte.

Tiden var hun også fornøyd med.

– Det er litt bak det jeg løp på Fagernes sist helg, men man kan ikke sette pers hver gang heller, sa hun.

Jakter rekord fra 1979

Hoelsveen har aldersrekorden i Norge i 13-årsklassen på 400- og 800 meter fra i fjor. Nå jakter hun rekorden på 800 meter for 14-åringer. Den er hele 40 år gammel og innehas av Trine Randers fra BUL som løp på 2.10,9 i 1979.

– Jeg tror jeg har mulighet til å kjempe om den i løpet av sesongen. Klart det er et mål. Jeg føler jeg har litt å gå på. Spesielt på de siste 200 meterne, sa Hoelsveen.

Til helgen skal hun også prøve seg på 1500 meter under Tyrvinglekene.

– Jeg får ikke løpt 800 meter fordi jeg skal være med på Birkebeinerløpet lørdag. Så løper jeg 1500 meter søndag på Tyrving, sa hun.

Hoelsveen er også en meget god skiløper, og har ikke tenkt å velge bort noe enda.

– Jeg synes friidrett er morsomst om sommeren og langrenn om vinteren. Jeg har lyst til å drive med begge deler, sa hun.

Lokal dominans

800-meteren i den nasjonale klassen før Bislett Games viste at lokal mellomdistanse kan gå en lys framtid i møte. Sunniva Fjeld fra Fagernes spurtet inn til andreplass på distansen på gode 2.16,99.

– Jeg er godt fornøyd med løpet og ikke minst at jeg klarte andreplassen, sa Sunniva etter en flott opplevelse på Bislett. Jessica Silber fra Raufoss satte to streker under en knallsterk lokal resultatliste med sjuendeplass på 2.21,43.

Mathias Hoelsveen fra Raufoss løp også en fin 800-meter. 14-åringen endte på en fin tiendeplass med tiden 2.11,65.

Kommentarer til denne saken