Mæland: Frisører må ikke dra på hjemmebesøk

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland, helse- og omsorgsminister Bent Høie og kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby orienterte pressen om håndteringen av koronasituasjonen.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland, helse- og omsorgsminister Bent Høie og kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby orienterte pressen om håndteringen av koronasituasjonen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto:

Av
DEL

Frisører må ikke dra på hjemmebesøk for å klippe og fikse hår, advarer justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

Mange savner nå frisøren sin, fastslo Mæland under regjeringens daglige pressekonferanse om viruskrisen. Men hjemmebesøk for å klippe og fikse håret nå som frisørsalongene er stengt, er ikke akseptabelt.

– Det er ikke noe gøy å si det, men jeg må likevel gjøre det: Det må man altså ikke gjøre. Det kan bidra til å spre smitte, og det må vi altså for all del prøve å unngå, sa Mæland.

Vil ikke sende politiet til hytter

Justisministeren sier politiet ikke vil banke på hyttedører i påsken, men man kan bli straffeforfulgt om man bevisst bryter loven.

– Politiet er rammet av karantene og sykdom, og de har veldig viktige jobber. Det foregår mer bak hjemmets fire vegger i disse dager. Ved siden av annen alvorlig kriminalitet er det politiets prioriteringer nå, sier Mæland.

Justisministeren har inntrykk av at de fleste forstår at de iverksatte tiltakene er gjort fordi de er helt nødvendige.

– Skulle noen bevisst unnlate seg og bryte loven, og politiet får kunnskap om det, vil dette bli en forfølgning slik politiet gjør i andre saker, sier hun.

Artikkeltags