Google har kommet med listen over hva nordmenn har søkt mest på i 2022. Vi lurer blant annet på hva feber er. Vi leter også etter informasjon om menneskene rundt oss. På listen over nordmenn vi søker på er Bilal og Daniel Kvammen på topp, Maj Britt Andersen suser inn på en tredjeplass.

– Jeg får vel si «Folk er rare», da, ler hun når OA gjør henne kjent med Googles søkestatistikk.

Topp 10 nordmenn

 1. Bilal
 2. Daniel Kvammen
 3. Maj Britt Andersen
 4. Stig Millehaugen
 5. Øystein Greni
 6. Odd Roger Enoksen
 7. Nils Jakob Hoff
 8. Jarle Bernhoft
 9. Mari Maurstad
 10. Arne Treholt

– Det er jo koselig, da, at folk bryr seg. Om de har glemt deg, så kommer de på deg og vil se hva du driver med. Jeg får se på det som positivt, sier Maj Britt Andersen.

Bakgrunnen for at så mange har søkt på Maj Britt Andersen er trolig å finne i TV2s superpopulære musikkprogram «Hver gang vi møtes». Også deltralter Øystein Greni fra samme program havnet høyt på lista.

Et annet lokalt innslag med aner fra Eina ender på 10. plass på lista over personer vi søker på, nemlig spiondømte Arne Treholt.

Søker etter TV2 Play

Wordle var det som tronet øverst på søketoppen i Norge. Ukraina kom på andreplass, mens TV2 Play ble nummer tre. Spørsmålene om jod-tabletter har trolig gitt vind i seilene for Jodix, som ender på sjetteplass.

Nordmenn søker også etter matoppskrifter.

Kanskje er det noe nedslående nyheter om nivået på kjøkkenferdigheter at «Kakao» topper den lista.

Topp 10 oppskrifter

 1. Kakao
 2. Sveler
 3. Lammecarre
 4. Agurksalat
 5. Ertepuré
 6. Solbærsyltetøy
 7. Margarita
 8. Løksuppe
 9. Lammegryte
 10. Banankake

Samtidig, agurksalat og lammekarré er i alle fall minst ett nivå over i vanskelighetsgrad. Sommeren har trolig bidratt til å dytte «Margarita» inn på en sjuende plass.

Den mystiske pinsen

Vi undres over mangt og mye i Norge, og i 2022 lurte vi veldig på hvorfor vi feirer pinse. Hvorfor kommer denne fridagen dettende år etter år, mon tro?

Topp 10 «Hvorfor»-spørsmål

 1. Hvorfor feirer vi pinse
 2. Hvorfor angriper Russland Ukraina
 3. Hvorfor er strømmen så dyr
 4. Hvorfor streiker lærerne
 5. Hvorfor er Taliban i Norge
 6. Hvorfor er ikke Sverige med i Nato
 7. Hvorfor streiker SAS
 8. Hvorfor er diesel dyrere enn bensin
 9. Hvorfor jod ved atomulykke
 10. Hvorfor flagger vi i dag

Vi lurte på hvorfor Russland angriper Ukraina og hvorfor strømmen er dyr. Og, på en god 10. plass kommer spørsmålet «Hvorfor flagger vi i dag?». Det står ingenting om hvilken dag vi søker mest på det.

Pinsens mysterium dukker også opp i «Hva»-spørsmålene Google har statistikk over - med det enkle spørsmålet «Hva er pinse?».

Vi lurer også på hva en oligark er, hva EU er, hva nærkontakt er, hva salmonella er og kanskje viktigst, hva min mentale alder er.

Sist, men ikke minst, vi lurer på hva feber er.

Topp 10 «Hva er»-spørsmål

 1. Hva er pinse
 2. Hva er en oligark
 3. Hva er apekopper
 4. Hva er EU
 5. Hva er Nato
 6. Hva er Nations League
 7. Hva er min mentale alder
 8. Hva er nærkontakt
 9. Hva er salmonella
 10. Hva er feber

Putin var navnet som ble søkt flittigst i Norge i 2022. På sjetteplass finner vi kanskje litt overraskende Tina Turner.

En kavalkade

– Søketrendene er en kavalkade over året som har gått og oppsummerer sakene som har preget ordskiftet. Nordmenn har benyttet seg av Google for å søke kunnskap og lære seg mer om hva som egentlig foregår. Det kan være om stort og smått, som å sette seg inn i historien om hvorfor Sverige ikke er med i Nato eller for å friske opp kunnskapene sine om hvorfor vi feirer pinse, sier Sondre Ronander, kommunikasjonssjef i Google Norge.

Og, pinsen, den feirer vi fordi den hellige ånd åpenbarte seg for Jesu' apostler og lot dem tale i tunger. Men, når er egentlig vintersolverv?