Selv om det aller meste av musikk i dag konsumeres digitalt, er det likevel få ting som slår følelsen av å holde noe man selv har skapt i hånda, som ei vinylplate.

– Det er drøm å få gitt ut noe på vinyl, sier Mads Sølsnes Gjetmundsen, og stryker fingrene over plasten som foreløpig beskytter «Fugla som kvitrer», som er EP-en Ma Jester ga ut i fjor høst.

Vinylen ble trykt hos T-time Vinyl Plant i Stavanger, og hvis en av eierne var til stede under prosessen, er det ikke umulig vedkommende fikk kastet litt magisk stjernestøv over prosessen.

– Janove Ottosen fra Kaizers Orchestra er en av eierne, og det er jo litt artig, smiler Gjetmundsen og legger til:

– Uansett er dette en organisk, psykedelisk plate som kler å være på vinyl!

Energi

Som vanlig går det unna i skrivestua til Mads Sølsnes Gjetmundsen, noe som betyr at musikken på vinylen ikke er ferskvare. Det har han derimot store planer om å få gjort noe med.

– Jeg driver med låter til en fullengder. Jeg har ambisjoner om å leve av musikk, og da er det som gjelder – skrive låter og gi ut musikk, sier Gjetmundsen, som fredag kveld tar med seg resten av Ma Jester til Kaffka med Fredrik Segelstad som support.

Som bonus kan man allerede førstkommende torsdag under kveldsåpent høre Ma Jester i en nedskalert og akustisk utgave i Gjøvik sentrum.

Mye likt

Til nå har Mads Sølsnes Gjetmundsen sittet ved roret selv og styrt Ma Jester-skuta. Hvis alt går som han ønsker, skal han etter hvert slippe det.

– Drømmen er å bli snappet opp av et plateselskap slik at jeg kan fokusere på å skrive musikk. Det er så overveldende mye kontorjobb ved siden av, og det er jeg ikke noe særlig god på, smiler han.

– Med et plateselskap i ryggen kunne jeg også fått sparringpartnere, sier Gjetmundsen, som mener noe med musikken sin.

– I dag låter så mye av musikken som blir gitt ut helt likt. Jeg tror det har blitt uvant for mange å lytte til musikk med dybde, sier Gjetmundsen.

– Je vil itte bare laga musikk som koser folk på kjakan!