Lykken er – familiehytte i Synnfjellet

TID SAMMEN: Brødrene Lars og Patrik Dellemyr har med seg familien sine til familiehytta i Synnfjellet foreldrene eier. Fra venstre: Lars Dellemyr med Jesper Dellemyr Hynne (2) på fanget, Vida Sofie Dellemyr Hynne (7), Michelle Hammer med Emil Hammer Dellemyr (1) og Patrik Dellemyr.

TID SAMMEN: Brødrene Lars og Patrik Dellemyr har med seg familien sine til familiehytta i Synnfjellet foreldrene eier. Fra venstre: Lars Dellemyr med Jesper Dellemyr Hynne (2) på fanget, Vida Sofie Dellemyr Hynne (7), Michelle Hammer med Emil Hammer Dellemyr (1) og Patrik Dellemyr. Foto:

– Vi savner vel egentlig ingenting, skal jeg være ærlig. Det er midt i blinken her, sier Patrik Dellemyr. En av tre sønner som sammen med foreldrene er ivrige brukere av familiehytta i Synnfjellet. Ja, og selvfølgelig er det fullt hus i påsken.

DEL

Da OA var innom var det to av de tre brødrene med sine respektive og deres barn som hadde inntatt familiehytta i Synnfjellet. Men det hender den tredje broren og hans familie er der også, og foreldrene, som jo egentlig eier hytta.

– Men da blir det litt trangt, men det går fint det også, sier Patrik og smiler.

En nylig undersøkelse blant hytteeiere i Synnfjell øst gir stort sett tommel opp på alt hva området har å by på, og dette kan familien Dellemyr kjenne seg igjen i også.

– Ja, for oss er dette midt i blinken. Vi savner vel egentlig ingenting, sier Patrik.

Spåtind lokker i finvær

Det var ski-interessen som var drivende for at foreldrene til Patrik valgte seg Synnfjellet da de så etter hyttetomt. De er fra Oslo, og snøsikkerheten, de tidlige skiløypene og den lange sesongen gjorde sitt til at det var akkurat her de valgte å investere i hytte.

– Faren min er veldig glad i å gå på ski og etter noen dårlige vintre i Oslo var han livredd for å ikke få gått på ski, sier Patrik.

Han trekker også fram et det er en fordel at det er en del skog rundt hytta.

FAMILIEHYTTA: Lars og Patrik Dellemyr er to av tre brødre som gjerne bruker foreldrenes hytte i Synnfjellet. Både sammen og hver for seg.

FAMILIEHYTTA: Lars og Patrik Dellemyr er to av tre brødre som gjerne bruker foreldrenes hytte i Synnfjellet. Både sammen og hver for seg.

– Da kan en gå i løyper i skogen om været er litt dårlig og når det er som i dag er det Spåtind som står der og geiper, sier Patrik.

Ja, for etter at han ble pappa er det ikke alltid han kan dra på slike lange skiturer opp dit, da blir det oftere korte turer i nærmiljøet med pulk.

– Men er vi flere familier er det større mulighet for at en voksen kan få seg en lang tur alene av og til, sier Patrik.

Han har vært mye på hytta alene også og brukte også hytta mens han hadde pappapermisjon med sønnen Emil (1).

– Jeg er veldig fan av å komme meg vekk fra byen, få en miljøforandring av og til, sier han.

BESTEFORELDRENES HYTTE: Søsknene Jesper og Vida Sofie Dellemyr Hynne (2) på tur ut i påskesnøen.

BESTEFORELDRENES HYTTE: Søsknene Jesper og Vida Sofie Dellemyr Hynne (2) på tur ut i påskesnøen.

Foreldrene bygde hytta i 2013, så det har ikke vært så mange sesonger de har hatt den i bruk ennå, men både han og brødrene er vant til å være med foreldrene ut på tur i naturen.

– Det var nok ikke hele tiden vi likte det da var unge, men nå er det blant det jeg setter mest pris på fra oppveksten, sier han.

Fullt på vinteren

Dellemyr er også ivrig bruker av hytta på sommer og høst. Da brukes de mange turstiene i området og på Spåtind (1414 moh.) har han vært mange ganger. Men hytta brukes nok aller mest på vinteren.

– Da er den nok belagt omtrent hver eneste helg. Det er jo ikke langt å dra hit en og en halv time fra Oslo, sier han.

LIKER SEG I SYNNFJELLET: Patrik Dellemyr med Emil Hammer Dellemyr (1), Lars Dellemyr med Jesper Dellemyr Hynne (2), Vida Sofie Dellemyr Hynne (7), og Michelle Hammer stortrives på familiehytta i Synnfjellet.

LIKER SEG I SYNNFJELLET: Patrik Dellemyr med Emil Hammer Dellemyr (1), Lars Dellemyr med Jesper Dellemyr Hynne (2), Vida Sofie Dellemyr Hynne (7), og Michelle Hammer stortrives på familiehytta i Synnfjellet.

Kort reisetid blir også trukket fram som et pluss av hytteeiere i den nylige undersøkelsen. Han vil også skryte av dem som holder skiløypene i god orden gjennom vintersesongen.

– Det er et vanvittig bra nettverk av løyper og en kan velge runder ut fra hvor langt en skal ga den dagen, sier Patrik.

Handler på Dokka

Når de drar på hytta er det stort sett i Dokka de gjør det store helgeinnkjøpet. Men de har også noen ganger stoppet på Hov.

– Vi bruker også Joker nede i Torpa, det er jo bare ti minutter å kjøre dit, sier Patrik.

Synnfjellporten ligger noen hundre meter unna og de har også brukt dette tilbudet litt, men egentlig ikke så mye.

– Nei, når vi kommer fram hit er vi nok mest her på hytta om vi ikke er ute på tur, sier han.

AKTIV PÅSKE: Vida Sofie er superklar for litt fart og moro i akebakken.

AKTIV PÅSKE: Vida Sofie er superklar for litt fart og moro i akebakken.

Alpinanlegget ved Spåtind Sport Hotel har de også prøvd, men det er også unntaket. Han ser at de kanskje vil bruke det mer når barna i familiene blir litt eldre.

– Jeg setter pris på at en gjør litt andre ting enn det en vanligvis gjør hjemme og vi har mer tid til å være sammen, sier Patrik Dellemyr.

Litt fra undersøkelsen

97 prosent sier de bruker hytta i påsken, 88 prosent i vinterferien og 49 prosent utvider gjerne helger med en dag.

33 prosent er fra Akershus, 27 prosent fra Oppland og 24 prosent fra Oslo.

Gjennomsnittreisetiden til hytta er 152 minutter.

Over halvparten har kjøpt eiendommen i løpet av de siste ti årene.

58 prosent av de som har svart i undersøkelsen eier fritidsbolig. Tre prosent eier fritidsleilighet og 29 prosent disponerer leilighet i Synnfjellet.

80 prosent ønsker ikke å leie ut fritidsboligen, men låner den ut til venner og familie.

72 prosent har høyere utdanning

29 prosent har en høyere inntekt enn 1,4 millioner kroner årlig i familien.

89 prosent har innlagt strøm og like mange har vinterveg helt fram.

59 prosent har innlagt kommunalt vann.

58 prosent har hjemmeboende barn under 21 år.

63 prosent har barnebarn under 21 år

Når de spør om hva som skal til for at ungdommene skal bli med på hytta nevnes alpinanlegg og godt internett som de viktigste faktorene.

Artikkeltags