For fjerde år på rad kårer D2 og Dagens Næringsliv 30 ledestjerner under 30 år. Ledestjernene er personer avisens lesere og deres fagjury mener bidrar til å gjøre verden mer bærekraftig, gjennom handlinger og ideer.

Én av de 30 som er nominert til årets ledestjerne er skihopper Maren Lundby fra Bøverbru.

Juryen skriver følgende i sin begrunnelse om Lundby:

«Maren Lundby har gått i bresjen og brutt barrierer som ung idrettskvinne, ved å kjempe mot fordommer og regelverk i hoppsporten. Det hun har kjempet for vil føles selvsagt om ikke lenge, men det har krevd mot, styrke og tålmodighet å stå på slik hun har gjort. Nøyaktig det samme hun trenger for å gjøre det skarpt i hoppbakken.»

Årets ledestjerne blir offentliggjort 27. oktober.

Endelig i bakken

I september feiret Lundby sin egen 28-årsdag med sitt første skihopp på halvannet år. Da var det 553 dager etter at hun sist satte utfor en hoppbakke.

– Følelsen er veldig, veldig bra. Det var ordentlig deilig. Det har vært en veldig bra dag. Det var på tide å komme seg i bakken igjen, sa Lundby til VG.

Bokaktuell

Lundby er også for tiden aktuell med selvbiografien «Møte med Maren», ført i pennen av Silje Regine Bråthen.

I boka forteller Lundby åpent om slankemetoden som ha henne vektproblemene hun fortalte om i 2021. Problemene førte til at Lundby måtte droppe drømmen om nytt OL-gull i 2022.

Hennes åpenhet rundt vektproblemene, samt hennes engasjement for likestilling i hoppsporten har blitt hyllet av mange. I år har hun blant annet fått Peer Gynt-prisen for sitt engasjement.