Luftambulansebasen må landes

BASE: Hvis de rette myndigheter samlokaliserer alarmsentralene 110, 112 og 113 med luftambulansebase, og samtidig tenker et treningssenter, er Innlandet i førersete i landet, skriver artikkelforfatteren.

BASE: Hvis de rette myndigheter samlokaliserer alarmsentralene 110, 112 og 113 med luftambulansebase, og samtidig tenker et treningssenter, er Innlandet i førersete i landet, skriver artikkelforfatteren. Foto:

Av
DEL

MeningerVi er mange som er enig om at Luftambulansebasen Innlandet, ved Mjøsbrua, snart må lande, til beste for både innbyggere og andre som ferdes i vår region. Det er noen av oss som også følger opp i form av leserbrev og debattinnlegg.

Det ser ut til at Sykehuset Innlandet planlegger basen, og ser den i sammenheng med nytt hovedsykehus. Veldig bra, men det savnes en bekreftelse fra Helseregion Sør-Øst, og den etterspørres herved.

Til L. P. Østmoes innlegg, om det nye utviklings- og treningshelikopteret til Stiftelsen Norsk Luftambulanse, er det skrevet: Helikopteret skal brukes til utvikling og trening, og ikke til ordinær drift. Det vil si at det er Stiftelsen som bestemmer, og jeg tror vi skal være litt forsiktige med å prøve det som «Innlands» helikopter. Husk at det er Stiftelsens støttere – givere som har gjort anskaffelsen mulig, og landet vårt er stort.

Basen må ikke ligge som en del av hovedsykehuset, det er opplyst at ideell plassering er 2 – 4 kilometer unna sykehuset. Basen må ikke ligge ved sykehus, det er flere eksempler hvor det ikke er tilfelle. Men i Innlandet er Mjøsbrua stedet hvor bevilgningen er rettet mot, og det er fornuftig.

Hvis de rette myndigheter samlokaliserer alarmsentralene 110, 112 og 113 med luftambulansebase, og samtidig tenker et treningssenter, er Innlandet i førersete i landet. Det kreves at noen tar de rette grep tidlig i prosessen.

Til basebygget, dette bør bygges i tre her i Innlandet, med trevirke fra norsk skog. Samtidig bør det tenkes energieffektivt miljøbygg, slik at offentlige myndigheter viser at deres egne visjoner og mål ikke bare er prat. Vi har både kompetanse og råstoffet veldig tilgjengelig. Jeg har oppfattet at miljøet rundt bygging i tre er klar for dette. Tenk også hvilke muligheter det vil gi som innovasjon til andre baser, hvis det er aktuelt.

Sykehuset Innlandet har stått på og fått en legebil til Innlandet. Vi venter på vedtaket om luftambulansebase!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags