Luftambulansebase Innlandet – applaus

ØNSKER: - Gi ved tomtevalg muligheter for også å bygge en alarmsentral for helse, brann og politi i samlokalisering med den nye luftambulansebasen for Innlandet, skriver Bjørn Y. Hermansen.

ØNSKER: - Gi ved tomtevalg muligheter for også å bygge en alarmsentral for helse, brann og politi i samlokalisering med den nye luftambulansebasen for Innlandet, skriver Bjørn Y. Hermansen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ja Helse Sør-Øst, ved administrerende direktør og viseadministrerende direktør, endelig står det på trykk at vi skal få en luftambulansebase i Innlandet/Mjøsbrua. Det er et meget positiv beskjed etter mange år med leserinnlegg-kamp. Jeg håper at konseptfasen med start neste år, gir oss basen, forholdsvis raskt i forhold til sykehus og dets byggetid.

Prosjektgruppen bør prioritere det, selvfølgelig avhengig av Mjøssykehusets plassering. Vi venter med spenning på at legebilen ved Mjøsbrua får sin kapasitet utvidet med ambulansehelikopter.

En liten betraktning på plassering; fra Mjøsbrua dekkes begge de sideliggende dalene, Østerdalen og Valdres, samtidig som man får en sammenhengende «kjede» av lufambulansen fra Lørenskog til Trondheim.

Et ønske og forslag til fortsettelsen; gi ved tomtevalg muligheter for også å bygge en alarmsentral for helse, brann og politi i samlokalisering. Dette er en uttalt målsetting, og en ypperlig mulighet til at Innlandet blir i front i utviklingen.

Samtidig et innspill til Fylkesmannens beredskapsavdeling; planlegg og samkjør et treningssenter for de samme tre beredskapsenheter, samt Sivilforsvaret, forsvaret og frivillige organisasjoner sammen med alarmsentralen. Da vil man bedre samhandling, trening og utdanning i et samlet miljø, til beste for alle aktører. Jeg tror at Fylkesmannen er en god aktør for denne samhandlingen av alarmsentral og trening.

Til slutt vil jag ta med et tidligere innspill; bygg både sykehus og luftambulansebase i tre. Både kunnskap og materialer finnes rett ved siden av nybyggene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags