Gå til sidens hovedinnhold

LUCIA-KONSERTER

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Gjøvik kunst- og kulturskoles ungdomskor er et tilbud til jenter i fra 13 år og oppover. Koret ble startet i 1985, da under ledelse av Arnfinn Foss. I 1987 tok nåværende dirigent, Tove Lundborg, over koret. Koret består i dag av 32 jenter.

I år blir det 23. gangen koret avholder sine Lucia-konserter i Gjøvik kirke og 21. gang i Ringsaker kirke. Årets konserter er lagt til selveste Lucia-dagen den 13. desember i Ringsaker kirke og 14. desember i Gjøvik kirke. I tillegg har koret en kveldskonsert tirsdag 17. desember i Gjøvik kirke. Hovedkonserten i Gjøvik kirke er den 14. desember og begynner kl. 07.30, som vanlig, men ettersom kirken de siste årene har vært helt full, virker det ikke som om dette er noe problem. Konserten i Ringsaker kirke er kvelden før.

Programmet er variert og hentet fra både inn- og utland, folketoner, både tradisjonelle julesanger og klassisk repertoar. Også i år har vi byttet ut noen av sangene, men det er de tradisjonelle sangene og regien som står i sentrum. De eldste jentene vil framføre Mary did you know, som er ett helt nytt arrangement for koret. Solister og solistgrupper kommer ellers fra korets egne rekker. I 2016 feiret koret sin 20. Lucia i Gjøvik kirke og mange tidligere sangere deltok i denne feiringen.

I år har vi også med oss på cello Ida Malene Christensen og Jenny Hoel Lilleøren, henholdsvis lærer og elev. De akkompagnerer på Mitt hjerte alltid vanker og Panis Angelicus

Bratislav Aradjelovic akkompagnere koret på piano.*

Koret gleder seg nok en gang til å synge sine Lucia-konserter. Håper mange også i år vil finne veien til kirkene for å høre og oppleve den gode stemningen som denne spesielle konserten har.
Konsertene er gratis, men det er muligheter for en gi en støtte til konsertene ved utgangen. Koret gleder seg spesielt til å synge i Gjøvik kirke dette året. Kirken har fjernet teppene og dermed bærer klangen til de unge stemmene mye bedre ut i kirken.

Kommentarer til denne saken