Lokomotivstallen på Gjøvik

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Sist uke omtalte OA lokomotivstallen nedenfor jernbanen. Journalisten klarer å påstå at lokomotivstallen ligger på Jernbanetorget. Et visst minimum av lokalgeografi burde han vel ha når han jobber i ei lokalavis.

Vi har tre torg i Gjøvik, Gamletorget, Nytorget og Jernbanetorget. Ingen av de fungerer i dag som torg selv om to av de ligger i rimelig nærhet til forretninger og kafé. Hvorfor skulle et fjerde torg - beliggende isolert fra sentrum, butikker og kaféer - ha et marked i Gjøviks utvidede sentrumsområde og derved ytterligere bidra til å tynne ut sentrum/Storgata ?

Hvem skal finne lønnsomhet i å koste på bygget og omgivelsene for å oppnå en slik løsning, og hvem har økonomi til å drifte en butikk - en kafé - på et slik sted når tilsvarende virksomheter som ligger på CC eller i Storgata har problemer med lønnsomheten ?

Grunnmuren i en løsning for lokomotivstallen må være å lage en løsning som er selvbærende økonomisk både for lokaleier og eventuelle næringsdrivende. Det bør også være grunnmuren i en masteroppgave som skal presentere et alternativ.

Men å komme med ideer skal det alltid være adgang til. Det fremmer i alle fall oppmerksomheten om området.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags