Gå til sidens hovedinnhold

Lokaldemokrati i Østre Toten kommune

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Østre Toten kommune har bestilt og fått en konsulentrapport ang. ny skolestruktur (sentralisering) i kommunen. Hvem betaler for konsulentoppdraget? Er det oss skattebetalere? Om så, kan man jo lure på om dette er lokaldemokrati når en ekstern aktør legger føringer på skolestrukturen i kommunen. Har ikke kommunens politikere og heltidsansatte nok kompetanse siden de må ha konsulenthjelp utenfra? Dette oser av å spare penger. Det er lov å spørre, har lokaldemokratiet med «vanlig folk» gått ut på dato når oppgavene blir så store at de ikke kan løse dette selv.

Østre Toten kommune har også dummet seg ut med og «ikke hatt råd» eller kompetanse nok til å beskytte fortrolige og sensitive dataopplysninger om sine innbyggere. I det private arbeidslivet hadde dette kort og godt vært oppsigelser (i flertall) men innenfor Det offentlige rekker det med å legge seg flat uten konsekvenser. Derfor blir spørsmålet er her også; hvem betaler? Er det skattebetalerne som må betale eventuelle bøter og andre omkostninger pga. dårlig datasikkerhet.

Kommentarer til denne saken