– Det har vært ei stille natt. Ingen forhold å melde om i Vestoppland, sier operasjonsleder Per Solberg til OA fredag morgen.

Dette er de viktigste nyhetene nasjonalt og internasjonalt i løper av natt til fredag.

Snøscooterfører omkom i Vesterålen

En mann i begynnelsen av 20-årene mistet livet i en ulykke med snøscooter på Skagen i Hadsel kommune i Nordland. Nordland politidistrikt meldte om ulykken klokka 201.7 i går kveld, og noe før midnatt opplyste de at mannen var omkommet.

– Ulykken skjedde i umiddelbar nærhet til avdødes bolig, og et vitne meldte fra til politiet, forteller operasjonsleder Kjetil Kaalaas til NTB. Årsaken til ulykken er ikke klar.

Person bevisstløs etter arbeidsulykke på Helgeland

En person er fraktet til sykehus etter en arbeidsulykke på en båt som ligger til kai i Mo i Rana. Personen var bevisstløs. Nordland politidistrikt fikk melding om ulykken klokka 2.11 i natt.

– Hva som har skjedd, vet vi ikke, forteller operasjonsleder Kjetil Kaalaas.

Lisa Marie Presley døde

I natt døde rockekongen Elvis' eneste barn, Lisa Marie Presley, 54 år gammel. Dødsbudskapet kom kun noen timer etter at moren Priscilla Presley bekreftet at datteren ble kjørt til sykehuset tidligere torsdag etter en hjertestans.

Presley etterlater seg tre døtre.

Flere døde i uvær i USA

Minst seks personer har mistet livet i en tornado som rammet delstaten Alabama. I tillegg er tolv personer alvorlig skadd.

Det er uklart om flere personer har mistet livet eller er skadd som følge av uværet. Mellom 40 til 50 hus ble ødelagt i stormen, og redningsarbeidere jobber med å gjennomsøke bygninger og områder hvor det kan være skadde eller døde.

Minister trekker seg i Peru

Arbeidsminister Eduardo García Birimisa leverte i natt norsk tid inn oppsigelsesbrev til presidenten. Årsaken er flere titalls dødsfall etter opptøyer.

I brevet skriver ministeren at han trekker seg på grunn av dødsfallene etter sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker i Puno- og Cusco-regionene, ifølge radiokanalen Radio Programas del Perú.

Zuccarello med assist da Wild vant

Minnesota Wild dro i land seieren 3-1 mot New York Islanders NHL-kamp i siste periode. Mats Zuccarello hadde må

givende pasning på Wilds andre mål.

Den 35-årige nordmannen står etter kampen i natt norsk tid med hele 42 målpoeng på 39 kamper denne sesongen, fordelt på 17 mål og 25 assists.