Lillehamring fra svensk klubb til Gjøvik Hockey

Even Engjom skal spille for Gjøvik Hockey kommende sesong.

Even Engjom skal spille for Gjøvik Hockey kommende sesong. Foto:

Even Engjom (21) er siste tilvekst til Gjøvik Hockey. Han er opprinnelig fra Rudsbygd, men har det siste året spilt i Örnsköldsvik i svensk divisjon 1

DEL

Even har vokst opp i Lillehammer IK, mens har spilt i Sverige de siste sesongene, først for Almtuna og Grums, deretter for Örnsköldsvik. Han har også kamper for det norske U18-landslaget.

– Det føles som riktig vei å gå med tanke på videre utvikling. Jeg er klar for å ta en større rolle i troppen og ta del av den sunne treningshverdagen jeg vet finnes i Gjøvik Hockey, sier Even i et intervju med klubben.

– Det er en spennende tropp, og bra lagapparat samt trenere med en klar visjon om hvordan Gjøvik Hockey skal jobbe målrettet og dedikert i hverdagen, noe jeg absolutt vil ta del av.

Trener Patrik Bäärnhielm er klar på at det er en spiller han er veldig fornøyd med å få inn i troppen. I tillegg er Even en spiller som passer godt inn i klubbens profil med å hente unge spillere fra regionen som ønsker å utvikle seg videre.

Han blir den 14. spilleren som har Gjøvik, Lillehammer eller Storhamar som moderklubb av 22 spillere under kontrakt. I tillegg kommer ytterligere noen som har gått hockeygymnas på Lillehammer og Hamar de siste årene.

– Even er en spiller vi har hatt dialog med lenge, og jeg er godt kjent med både han og familien fra tidligere. Det er en bra gutt som har spilt hockey i Sverige siden han var 16 år, sier treneren, som også var rask med å slå til når han hørte at Even skulle forlate Örnsköldsvik.

Gjøvik Hockey serieåpner med dobbeltkamp borte mot Nidaros 14. og 15. september. Onsdag tapte laget 6–4 for Lørenskog i en treningskamp, mens Furuset er motstander førstkommende lørdag.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags