Hockeyspillerne på Lillehammer involvert i trafikkulykke: – Lastebilen kom skliende imot oss

Det var da bussen skulle svinge opp ved brannstasjonen i Lillehammer sentrum onsdag kveld at en lastebil kom skliende imot dem. Dette er en sving det skjer flere ulykker i.

Det var da bussen skulle svinge opp ved brannstasjonen i Lillehammer sentrum onsdag kveld at en lastebil kom skliende imot dem. Dette er en sving det skjer flere ulykker i. Foto:

Da bussen med spillerne og støtteapparat i Lillehammer Ishockeyklubb nesten var framme ved Eidsiva Arena kolliderte den med en lastebil som kom skliende imot dem. Ingen ble skadet, men bussen fikk skader for over 100.000 kroner.

DEL

[GD]: – Det var heldigvis ikke så dramatisk, men lastebilen kom skliende mot oss da vi kjørte opp Nordsetervegen i Lillehammer sentrum. Alle spillerne og støtteapparat satt inne i bussen da vi skulle svinge opp ved brannstasjonen, sier Atle Svensrud, daglig leder i Lillehammer Ishockeyklubb.

Det var onsdag kveld, etter den flotte 4–1 seieren i Asker, at spillerne kom tilbake til Lillehammer med bussen. De hadde bare et lite stykke igjen å kjøre opp til OL-hallene før hendelsen inntraff.

– Det var glatt på vegen og da bussen skulle svinge kom lastebilen skliende rett imot oss sidelengs. Lastebilen skrapet opp bussen og en rute ble knust. Det kom aldri noen glasskår inn i bussen, og det hele skjedde i ganske liten fart. Det ble heldigvis bare materielle skader, sier Svensrud.

Daglig leder og sportslig leder i Lillehammer IK, Atle Svensrud, synes det er veldig positivt at Narvik skal spille i eliteserien kommende sesong. Det medfører minst 160.000 kroner i økte reiseutgifter.

Daglig leder og sportslig leder i Lillehammer IK, Atle Svensrud, synes det er veldig positivt at Narvik skal spille i eliteserien kommende sesong. Det medfører minst 160.000 kroner i økte reiseutgifter. Foto:

Slapp med skrekken

Spillerne og støtteapparatet slapp fra trafikkulykken med skrekken, og kan dermed lade opp til fredagens spennende kvartfinale mot Frisk-Asker som vanlig.

– Bussen var kjørbar, så vi kom oss trygt fram til hallene. Nå satser vi på å vinne på hjemmebane og god støtte fra publikum. Jeg håper mange tar turen til Eidsiva Arena og lager bra trøkk, sier Svensrud.

Kvartfinalene har vært svært jevne og det står nå 2–2 i kamper. Kvartfinalene spilles som best av sju kamper så det er dermed duket for en riktig så spennende kamp i Eidsiva Arena fredag kveld.

Skader for over 100.000 kroner

Det er selskapet HKB Turbuss AS som kjører rundt på hockeyspillerne til Lillehammer.

– Jeg kan bekrefte at det var en av våre busser som var involvert i ulykken. Det kom en lastebil, som kjørte snø, skliende rett inn i bussen vår. Det er uomtvistelig at det var lastebilen som var skyld i ulykken, og det er bra at det bare ble materielle skader. Det er uansett harmelig, og for vår del må vi sende bussen på verkstedet, sier Terje Moheim, daglig leder i HKB Turbuss AS.

Han anslår at skadene på bussen fort vil komme over 100.000 kroner.

– Det ble en knust rute, og en del inneklemte bolker. Det er vanskelig å si hvor dyrt dette blir, men det blir nok over 100.000 kroner ja, sier Moheim.

– En stygg sving

På det aktuelle tidspunktet ulykken skjedde var det glatt.

– Dette er en stygg sving for oss med store kjøretøyer. Det gjelder å kjøre etter forholdene og kjøre varsomt, sier Moheim.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags