Gå til sidens hovedinnhold

Mellom 1500 og 2000 fant veien til Lille-Opplands familiedag i Fjellhallen

Artikkelen er over 5 år gammel

Strømmen av folk ville ingen ende ta. Mellom 1500 og 2000 fant veien til Lille-Opplands familiedag i Fjellhallen lørdag.

– Helt fantastisk. Besøket er alltime high, jubler ansvarlig redaktør Marit Kleppe Egge og salgssjef Øivind Bjorheim Ludvigsen. Ikledd røde OA-gensere ønsket de velkommen til det årlige gratisarrangementet og delte ut både boller og buffer til alle barna.

Sjelden har vi sett isen i fjellhallen så yrende full av barn og ungdommer. Og klatreveggene i enden av hallen så ut som et middels fuglefjell på Vestlandet. Luften fyltes av begeistrede hvin og tilrop.

– Det er et veldig bra arrangement, mener Bent Rune Stangeland fra Gjøvik. Mens kona mater minsten på et halvt år, er han med datteren Nora Kristine i klatreveggen. Treåringen ser ut som et naturtalent, der hun klatrer til topps med den største selvfølge- for aller første gang.

Svevde oppunder taket

– Hun er tøff altså, sier bestemor Marit Fiskum fra Bøverbru, og filmer barnebarnet Hedda Fiskum Solbakken som også henger oppunder taket i Fjellhallen. 11-åringen har svingt seg ut i en ti meter høy klatrestige og gir seg ikke før hun når toppen av «himmelstigen».

– Det var mest skummelt på starten, smiler Hamar-jenta når hun står på trygg grunn igjen. Hun er for øvrig vel vant med å bli intervjuet av media. Hun overnattet nemlig 50 netter ute i sommer- bare for moro skyld, og det ville både Hamar Arbeiderblad og Fjell og vidde skrive om.

Jaktet på elg

Biri jeger og fiskerforening var ansvarlig for en annen morsomt aktivitet på familiedagen. De hadde med seg skytesimulatoren, som til daglig befinner seg i kjelleren på Honne hotell – og konferansesenter.

Barna fikk prøve å prøve å skyte elgen som beveget seg i sakte fart over skjermen. Et skudd i baken var ikke nok. Man måtte treffe det digitale dyret i hjerte – og lungeregionen, før den stupte over ende.

Super arena

Verdens største hall i fjell er en super arena for familiedagen, med massevis av boltreplass.

Fjellhallen besitter dessuten et arsenal av morsomme apparater og utstyr som passer for store og små. Vi nevner i fleng; kjempesprettert, tegnevegg og balansestokk der to personer konkurrerer om å få hverandre ned av stokken ved hjelp av tøysekker.

Å kaste erteposer på melkespann er en gammel og god klassiker, som alltid gjør lykke. Men publikum fikk også prøve mange nye aktiviteter. Visste du for eksempel at det går an å lage en vannturbin av en potet og mange skjeer? Nå vet du det i alle fall. En annen artig aktivitet var å balansere en bordtennisball gjennom en løype med ringer ved hjelp av luftstrålen fra en hårføner.

Fysikkshow

Prikken over i-en var et fysikkshow med Hans Christian Johnson. «Trollmannen» fra Hamar fylte hele scenen i Fjellhaven med en kjempestor nitrogensky, og tryllet fram en seks-sju meter høy flammesøyle ved hjelp av sporer fra kråkefotplanter. Ja, han skjøt til og med 500–600 baller opp i lufta ved hjelp av nitrogen.

Lille-Oppland

Mange medarbeidere fra Oppland Arbeiderblad deltok på arrangementet. De vervet blant annet nye medlemmer til Lille-Oppland, og forklarte abonnenter hvordan de kan få tilgang til alt innhold på oa.no uten at det koster noe ekstra.

Det var mange blide fjes å se overalt, og publikum satte tydeligvis pris på at arrangementet var gratis.

Her kan du se flere bilder fra arrangementet (OA+)

Kommentarer til denne saken