256 prester vurderer å slutte etter homovedtak

GREGERS LUNDH: – Tanken er der, men jeg har ikke tatt den endelige avgjørelsen ennå, sa han i et intervju med OA rett etter vedtaket. Arkivfoto

GREGERS LUNDH: – Tanken er der, men jeg har ikke tatt den endelige avgjørelsen ennå, sa han i et intervju med OA rett etter vedtaket. Arkivfoto Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

256 prester reagerer så sterkt på Kirkemøtets vedtak om å åpne for vigsel av likekjønnede, at de vurderer sin videre framtid i Den norske kirke.

Alle har i en erklæring utfordret kirkens ledelse til å besvare en serie spørsmål innen avslutningen av det neste kirkemøtet som finner sted 27. januar 2017, skriver Fædrelandsvennen.

erklæringen gjør prestene rede for sitt syn på ekteskapet. De viser til at de står på kirkens tradisjonelle lære – at ekteskapet er forbeholdt kvinne og mann.

– Med tanke på om vi kan bli stående videre som prester, er det nødvendig å klargjøre grunnlaget for fortsatt tjeneste som vigslede medarbeidere i kirken, sier Rolf Kjøde som er koordinator for de 256 prestene fra hele landet.

Forrige uke skrev Vårt Land at 233 prester hadde signert et opprop mot vielse av likekjønnede par.

Artikkeltags