Anne Marte Kolbjørnshus, Innlandet Ap, sier nei til sløsing med felleskapets penger. Det er jeg enig i at vi ikke skal drive med. Men er det virkelig sløsing å satse på desentralisering, demokratiet og folkestyret? Verre mener jeg det er at Ap fører en Høyre-politikk. Det er vel ikke redelig i forhold til valgresultatet i høst.

Jeg tror ikke de som stemte rødgrønt ved sist fylkestingsvalg eller stortingsvalg samtidig hadde ønske om Høyre-politikk.

Hun siterer meg, og hun burde vel ikke ta en setning ut av sammenhengen i et innlegg. Men det er jo slik det gjøres i kampens hete. Kort sagt er omorganisering og regionreform, sammenslåing av Hedmark og Oppland, en katalysator for at flere dyktige folk slutter. Mange fra Oppland har sluttet som følge av omorganisering og reiseveien til Hamar. Og hvor rekrutteres de fra nå?

«Vi mangler svar», sier Kolbjørnshus. Ja, det gjør vi alle. Hvis hun har svaret på summen penger vi fortsatt skal bruke på sammenslåingen, så bør hun oppgi den? Og hvis hun har svaret på om Innlandet blir ett valgdistrikt i framtida, så vil jeg gjerne vite det også. Ytterste konsekvens er at Innlandet mister mandater til Stortinget. Er det å styrke demokratiet i Innlandet?

Kolbjørnshus siterte meg, og jeg vil sitere hennes partifelle Martin Kolberg; «Arbeiderpartiet må ikke respektere Høyre-partienes forståelse av hva som er fornuftig politisk organisering i Norge. Vi må ta tak i det som sørger for at folkestyret og demokratiet er sterkt, nært og med god tilhørighet. Politiske og sosiale kulturer forsøkes smeltet sammen. Det kommer til å ta tiår etter tiår før det fungerer godt. Det vil svekke den politiske kraften og administrasjonen kommer til å overta, og dette er ikke sosialdemokratisk styring».