Leter med hunder utover natta

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

(Hadeland) Det søkes fremdeles med både mannskaper og hunder i området Ognilla – Vassbråa, rundt ei mil øst for Jaren. Bilen til savnede ble funnet i det området. I tillegg er det gjort et funn av en skutt fugl.

– Vi er usikre på om det funnet har noe med savnede å gjøre, men kan ikke utelukke det på nåværende tidspunkt, sier Staxrud.

Utover kvelden vil søket trappes noe ned, men det vil fortsatt brukes hundeekvipasjer i letingen utover natta.

Ifølge politiets operasjonssentral har det også blitt søkt i blant annet Ognilla med dykkere fra brannvesenet, uten at det har gitt noen resultater. Dykkerne vil i likhet med de øvrige letemannskapene fortsette søket fredag morgen. Sea King-helikoptret som har bistått i søket med bruk av varmesøkende kamera har gitt seg for kvelden, grunnet lavt skydekke. Ifølge politiet er det særdeles vanskelige forhold letemannskapene jobber i.

Hun forteller at det har kommet inn tips i saken, men ber alle som sitter på noe informasjon eller har tips i saken om å ringe politiets operasjonssentral på 02800.

Leteaksjonen startet onsdag kveld og har pågått med store mannskaper fra frivillige og Sea King i hele natt. Siste kontakt med savnede var tirsdag ettermiddag.

Fungerende lensmann, Heidi Staxrud

Fungerende lensmann, Heidi Staxrud Foto:

– Vi har hatt samtaler med pårørende i saken som har gitt oss mer informasjon om savnede, sier lensmannen.

Letingen pågår nå med fokus på at savnede skal finnes i live, men søket vanskeliggjøres av problematisk terreng, tett skog og snøfall.

– Hva om det er frivillige som vil hjelpe til?

– Operasjonssentralen styrer ressursene. Det greieste er at de tar kontakt med politiets operasjonssentral – 02800 – så kan de ta en vurdering på det, sier Staxrud.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken