Sent tirsdag kveld melder politiet på Twitter at det er iverksatt en leteaksjon etter en mann som er borte fra hytta si sør for Gålåvatnet på Gålå.

Operasjonsleder i politiet, Sidsel Svarstad, forteller i 21-tiden at leteaksjonen så vidt er i gang, og at politiet starter med å sende ut hunder fra Norske redningshunder. For å unngå å ødelegge eventuelle spor, sendes ikke letemannskap ut før hundene har fått tatt en runde rundt hytta mannen er savnet fra.

– Det er litt utfordringer med å få inn helikopter på grunn av tåke og regn i området. Det er ikke sikkert vi får inn helikopter, så vi benytter oss av drone og folk på bakken, forteller hun.

Så fort hundene har sondert terrenget, sendes folk ut både gående og på ATV.

Sist sett i går

Mannen i 70-årene ble meldt savnet av pårørende i kveld. Den siste sikre kontakten med ham skal ha vært i går ettermiddag.

Mannen skal være i god form til alderen, han driver både med jakt og går turer. Politiet er ikke kjent med at det foreligger noen bakenforliggende sykdommer.

Terrenget rundt hytta kan imidlertid være utfordrende. Hytta ligger på 900–1000 meter over havet, og det er dels værhardt i området. Operasjonsleder Svarstad forteller at det både er ulendt terreng, skog, myr og vann rundt hytta. Letemannskap vil bli satt til å lete både langs stier, veier og i skogen.

Politiet ønsker tips i saken, og kan kontaktes på 02800.