Svekket tilbud til psykisk syke

Karin Yrving

Karin Yrving

Artikkelen er over 7 år gammel

Høyresiden går inn for private helseforsikringer og vil gi skattefradrag for disse. Dette vil gå utover psykisk syke ettersom hjelp til psykologtjenester er unntatt helseforsikringene.

DEL

Det nærmer seg valg. En av de sakene høyresiden sier de er enige om, er satsing på psykiatrien. Men en av løsningene deres er å prioritere helseforsikringer, en ordning som ikke omfatter hjelp til psykisk syke.

Regjeringen Stoltenberg fjernet i 2006 den borgerlige regjeringens usosiale skattefritak for private helseforsikringer. Istedenfor har den rødgrønne regjeringen gitt øremerkede tilskudd til ordningen «Raskere tilbake», som blir forvaltet i de regionale helseforetakene, og tilbud som rask psykisk helsehjelp som er et lavterskeltilbud. Ordninger som er rettet inn på tidlig innsats.

Dette illustrerer svært godt forskjellen mellom Arbeiderpartiet og Høyre. Den rødgrønne regjeringen prioriterer generelle, felleskapsbaserte ordninger som skal omfatte alle, mens høyrepartiene vil innføre skattefritak for særtilbud til høytlønte.

Karin Yrvin

Stortingsrepresentant, Ap

Artikkeltags