Gå til sidens hovedinnhold

Styrk immun­forsvaret ditt i influensa­sesongen

Artikkelen er over 10 år gammel

Årets influensaepidemi økte på rundt juletider, og det er vanlig sesonginfluensa som dominerer.

Noen blir rammet av svineinfluensa.

Homeopatisk behandling er en skånsom måte å forebygge og behandle influensa på. Homeopatiske medisiner mot influensa har vært benyttet under epidemier fra spanskesyken (1918-1919) og fram til i dag. I land som India og Cuba, hvor homeopatisk behandling er utbredt, har offisielle myndigheter anbefalt befolkningen å forebygge med homeopatisk medisin, dette blir kalt homeo­profylakse.

Det å gjennomgå en vanlig sesonginfluensa kan være styrkende for immunforsvaret. For homeopater er det viktig informasjon om når en sist hadde en akutt sykdom med feber. Det forteller om kroppen reagerer på normal måte ved infeksjoner med virus eller bakterier. Et godt immunsystem vil kunne reagere positivt på behandling med homeo­patiske medisiner og hjelper kroppen til å komme styrket ut av det.

Det vi prøver å oppnå med en homeopatisk medisin er å aktivere kroppens forsvar i en kurativ retning slik at det kan gjenskape den naturlige balanse homeostase innenfra i organismen.

Homeopati er sannsynligvis den alternative behandlingsmetoden i verden som er mest brukt vedrørende behandling av influensavirus. Selv om det ennå ikke er nok forskning på homeopati, viser flere rapporter positiv effekt av homeopatisk behandling.

Husk at influensaviruset kan utvikle seg og gi alvorligere sykdom hos utsatte personer. Hvis så, ikke nøl med å søke medisinsk hjelp hos lege.

For å sikre at du får behandling hos en homeopat som har minimum grunnfag medisin samt tilstrekkelig antall timer i homeopatiske fag anbefaler vi deg å oppsøke en homeopat MNHL. Medlemskap i Norske Homeopaters Landsforbund er en kvalitets­sikring i Norge der enhver kan kalle seg homeopat og starte praksis.

Korte fakta om homeopati:

- Homeopati praktiseres i 40 av 42 europeiske land.

- Homeopati er en del av det offentlige helsevesenet i mange land, eksempelvis Brasil, Chile, India, Mexico, Pakistan, Storbritannia, Cuba.

- I en rekke land finnes egne homeopatiske sykehus.

- India har 180.000 praktiserende homeopater, en per 5500 pasienter.

- Nærmere 20 prosent av legene i Tyskland har tilleggsutdannelse i homeopati.

Med ønske om en frisk vinter;

Norske Homeopaters Landsforbund