Sentrum og søndagsåpent

Artikkelen er over 5 år gammel

I min enfoldighet, og med bakgrunn i de positive tilbakemeldingene jeg har fått, har jeg trodd at folk likte at jeg tar opp problemer i sentrum.

DEL

Da hadde jeg ikke regnet med gårdeierforeningen. Jeg ble kontaktet av en fra her om dagen som ga klar beskjed om at hvis jeg fortsatte å skrive om sentrum så dummet jeg meg ut.
Ifølge han var det bare Gjøvik Gårdeierforening som kunne ordne opp. Jeg skjønner at jeg ikke er særlig populær for mine meninger. Jeg er ikke medlem i gårdeierforeningen, og under den verste gravingen under 150 års jubileet foreslo jeg at gårdeiere som hadde leietakere som var berørt skulle få redusert husleie. Så vidt meg bekjent var det ingen som fulgte rådet.

Det snør kraftig om dagen og da viser det seg at det oppstår problemer for brøytemannskapene med dagens parkeringsregler. Ettersom det er gratis parkering hele lørdag er det mange som setter fra seg bilen fredag ettermiddag og lar den stå til mandag morgen. Hvis man gjorde som jeg har foreslått flere ganger og hadde avgift alle hverdager fra 08.00 til 12.00 så slapp man dette problemet. I Nedre Torvgt hvor jeg bor er det lov å parkere på begge sider av gata og det gjør at i perioder er det helt uframkommelig.

Jeg utfordret for fjorten dager siden ordfører Iddberg hvordan han stilte seg til søndagsåpne butikker. Han har tydeligvis ikke hatt tid til å svare. For en mening har han vel? Så sterkt som AP og LO går imot skulle det for han som AP ordfører være lett å si seg enig med dem. Verre er det at ordførerkandidat for Høyre Svein Håvar Korshavn. På spørsmål fra OA vill han ikke gi noe svar. Med hans dobbeltrolle som leder av Byen vår Gjøvik er vel dette umulig. Som det ser ut for øyeblikket er forslaget om søndagsåpne butikker noe de fleste ikke vil ha. Mener Korshavn at søndagsåpne butikker vil være bra for sentrum? Slik jeg ser det er det mer enn lange nok åpningstider uten å ha åpnet på søndag.

Er det ingen som har tenkt på at man kan reversere de reglene som gjelder for å ha åpnet idag? Hvem som får ha åpent gir mange rare utslag. På Næroset (like ved Moelv) og på Tingnes(ved Nesbrua) blir de regnet som turiststeder. Begge er godkjent under den rødgrønne regjeringen og begge to ligger i AP kommunen , Ringsaker.

Rolf Schonhowd

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken